Silvio Berlusconi, condamnat la 4 ani de puscarie pentru fraude fiscale

Silvio Berlusconi, condamnat la 4 ani de puscarie pentru fraude fiscale

by October 26, 2012 0 comments

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost condamnat vineri in prima instanta la patru ani de inchisoare cu executare pentru frauda fiscala in dosarul Mediaset, fiindu-i interzisa exercitarea unui mandat public timp de trei ani, anunta AFP. Tribunalul din Milani l-a declarat vinovat pe Silvio Berlusconi pentru majorarea artificiala a preturilor drepturilor de difuzare a filmelor, cumparate de societati paravan care ii apartineau, in cadrul revanzarii lor catre imperiul sau audiovizual Mediaset.Grupul si-ar fi redus astfel profiturile in Italia pentru a plati mai putine impozite.

In acest proces, unde alte zece persoane sunt acuzata alaturi de Silvio Berlusconi, tribunalul i-a condamnat pe acuzati sa plateasca 10 milioane de euro catre fiscul italian.

Tribunalul a impus pedepse mai grele decat cele solicitate de parchet, respectiv 3 ani si opt luni de inchisoare pentru Il Cavaliere.

In rechizitoriu, procurorul Fabio De Pasquale afirma in iunie ca preturile de achizitie a filmelor de catre Mediaset au fost “umflate” cu 368 milioane de dolari pentru perioada 1994-1998, in timp ce pentru anii 2001-2003, aceasta cifra ar fi de 40 milioane euro.

Silvio Berlusconi se afla “in varful lantului de comanda in sectorul drepturilor televizate pana in 1998”, a adaugat procurorul, care a cerut o pedeapsa de 3 ani si 4 luni impotriva lui Fedele Confalonieri, presedintele Mediaset si mana dreapta a lui Berlusconi in afacerile sale.

Acesta a fost insa achitat de tribunal.

Procesul, care a debutat in urma cu sase ani, a fost suspendat in nenumarate randuri, ultima oara in aprilie 2010 dupa adoptarea unei legi care ii acorda lui Silvio Berlusconi imunitate timp de 18 luni. Prima audiere dupa reluarea procesului a avut loc in februarie.

Il Cavaliere a fost condamnat pana in prezent de trei ori in prima instanta, in 1997 si 1998 la un total de 6 ani si 5 luni de inchisoare cu executare pentru coruptie, fals in bilant si finantare ilicita a unui partid politic. El a fost insa achitat ulterior sau a beneficiat de prescriptii pentru aceste delicte.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.