Toni Grebla: Laura Kovesi si Daniel Morar vor fi audiati la comisia senatoriala privind referendumul

Toni Grebla: Laura Kovesi si Daniel Morar vor fi audiati la comisia senatoriala privind referendumul

by October 9, 2012 0 comments

Sefii DNA si Parchetului General vor fi chemati la comisia senatoriala privind referendumul, pentru a spune de ce au fost audiati oamenii “pe capota masinii si pusi sa jure pe Biblie la iesirea din biserica”. O spune, la RFI, presedintele Comisiei Juridice din Senat, social-democratul Toni Grebla. El precizeaza ca nu vor fi audiati procurorii de caz si nici nu se vor cere dosare in lucru.
Senatul a decis luni infiintarea unei comisii de ancheta privind activitatea desfasurata de autoritatile si institutiile publice in cazul votului de la referendumul din 29 iulie 2012, comisia fiind propusa de senatori PSD si PNL.

De ce era nevoie de infiintarea acestei comisii? Toni Grebla spune ca “era nevoie in primul rand pentru a trage un semnal de alarma asupra modului in care autoritati si institutii ale statului inteleg uneori sa-si faca datoria. Nu este vorba de a chema in fata comisiei senatoriale procurorii care ancheteaza dosarele cu referendumul. Este vorba de a vedea managementul institutiei si anume care a fost motivul pentru care s-a considerat necesar ca la pranz, in zi de sarbatoare, cand oamenii ieseau din biserica sa fie asteptati la poarta bisericii de politisti si procurori, in asa fel incat sa li se ia declaratie pe capota masinii si sa jure pe Biblie la iesirea din biserica. Pentru toti oamenii care participau la slujba, nu doi-trei dintre acestia au fost audiati in calitate de martori atunci, ci toti participantii la slujba”.

Procurorii de caz nu vor fi chemati in fata comisiei senatoriale privind referendumul, precizeaza Toni Grebla: “Trebuie sa verificam modul in care cei care conduc institutia respectiva au facut acel plan de ancheta, care au fost cauzele care au determinat ca din poarta in poarta sa fie intrebati cetatenii daca au participat la vot si asa mai departe. Nu ne-am propus sa chemam in fata comisiei procurorii de caz”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.