Victor Ponta a anuntat ca va depune o plangere penala impotriva lui Dan Diaconescu

Victor Ponta a anuntat ca va depune o plangere penala impotriva lui Dan Diaconescu

by October 2, 2012 0 comments

Reprezentantii OPSPI au constatat ca fiind nereale oferta de cumparare si declaratiile oficiale depuse la dosarul de privatizare de catre Dan Diaconescu. In aceste conditii, va fi decazut din calitatea si drepturile de adjudecatar. Astfel, se declara inchisa procedura de privatizare, fara incheierea vreunui contract de cumparare a actiunilor sau creantelor oferite spre vanzare. In continuare, Guvernul va implementa un plan alternativ de redresare a societatii in vederea repornirii productiei in conditii de rentabilitate si pentru atenuarea efectelor sociale negative.Informatia privind anularea privatizarii a fost confirmata de ministrul economiei, Daniel Chitoiu.

Premierul Victor Ponta  luni seara, intr-o conferinta de presa, ca procesul de vanzare a actiunilor detinute de stat la Oltchim a esuat si ca Dan Diaconescu “nu a avut niciun moment capacitatea financiara si dorinta de a participa la privatizare, ci doar interese politice si de imagine, in detrimentul angajatilor de la Oltchim si al interesului statului roman”. Premierul a anuntat totodata ca va trimite la Parchet documentele false prezentate de Dan Diaconescu bancii EximBank, iar Parchetul va actiona in consecinta.

Dan Diaconescu a declarat luni seara dupa ce a fost decazut din calitatea si drepturile de adjudecatar al Oltchim, ca hotararea Guvernului este una abuziva, intrucat avea dreptul pana la finalul zilei, adica pana la ora 23.59, sa negocieze si sa semneze contractul si ca va contesta in instanta aceasta decizie. “Vom face cateva denunturi, cateva plangeri penale, maine la prima ora, la Parchetul General, impotriva lui Ponta si lui Vulpescu”, a spus Diaconescu.

De asemenea, Dan Diaconescu a sustinut, prezentand un document, ca acea “firma din Olanda” despre care Victor Ponta a spus ca nu exista este de fapt o firma din Gibraltar si n-are niciun fel de legatura cu informatiile prezentate de premier.

“Confirm ca nu exista niciun fel de cont la HSBC, dintr-un motiv foarte simplu, firma Gliding Ltd nu exista in Olanda. Este o firma cu acelasi nume in Marea Britanie, care se ocupa cu afaceri imobiliare. Singurele firme cu acest nume din Olanda au ca obiect vanzarea articolelor sportive”,a declarat premierul Victor Ponta intr-o conferinta de presa sustinuta anterior, in care a anuntat ca vanzarea participatiei pe care statul o avea la Oltchim catre Dan Diaconescu a esuat.

Luni, 1 octombrie, a expirat termenul de 10 zile asumat de Dan Diaconescu pana la care el trebuia sa semneze contractul dupa ce a castigat licitatia pentru 53% actiunile combinatului.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.