Dan Voiculescu recunoste oficial ca a colaborat cu Securitatea

Dan Voiculescu recunoste oficial ca a colaborat cu Securitatea

by November 1, 2012 0 comments

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, recunoaste, în documentul depus la dosarul de candidatura pentru mandatul de senator în Sectorul 4 ca a fost colaborator al Securitatii, mentionând ca “in prezent este deschisa o actiune in justitie pentru revizuirea deciziei de fond”. Declaratia pe propria raspundere privind colaborarea sau necolaborarea cu fosta Securitate este obligatorie a fi depusa de dosarul de candidatura.
Candidatul are obligatia sa declarare, în dosarul de candidatura, daca a fost sau nu a fost lucrator al Securitatii sau colaborator al acesteia, în sensul OUG 24/2008.
În declaratia depusa la Biroul Electoral Municipal, Voiculescu a taiat optiunea “nu am fost lucrator al Securitatii”, în document ramânând optiunea “am fost colaborator” al Securitatii.
Voiculescu a semnat declaratia prin care admite colaborarea cu Securitatea, însa scrie pe aceasta ca “în prezent este deschisa o actiune în justitie pentru revizuirea deciziei de fond”.
OUG 24/2008 defineste termenii de lucrator al Securitatii, colaborator al Securitatii sau persoanele care sunt asimilate colaboratorilor.
Astfel, colaborator al Securitatii este persoana care a furnizat informatii, indiferent sub ce forma, precum note si rapoarte scrise, relatari verbale consemnate de lucratorii Securitatii, prin care se denuntau activitatile sau atitudinile potrivnice regimului totalitar comunist si care au vizat îngradirea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului.
Dan Voiculescu este singurul dintre candidatii USL în Bucuresti care precizeaza ca a colaborat cu fosta Securitate.
El candideaza în colegiul în care a candidat si în 2008.
Voiculescu si-a anuntat, în iunie, demisia din Senat, spunând ca motivul este respingerea unui proiect privind dublarea sanctiunilor pentru evaziune fiscala.
Demisia lui Voiculescu a determinat mutarea procesului privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare de la ICCJ la Tribunalul Bucuresti.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.