Deputatul PDL, Alin Trasculescu, arestat preventiv pentru 29 de zile

Deputatul PDL, Alin Trasculescu, arestat preventiv pentru 29 de zile

by November 29, 2012 0 comments

Tribunalul Bucuresti a admis, joi, cererea procurorilor anticoruptie privind arestarea preventiva pentru 29 de zile a fostului deputat Alin Trasculescu. Politicianul este acuzat de procurorii anticoruptie ca ar fi pretins 200.000 de euro pentru a interveni pe langa autoritatile vrancene ca sa atribuie contracte de investitii unor societati. In plus, reprezentantul Directiei Nationale Anticoruptie a declarat joi, la Tribunalul Bucuresti, ca in timpul anchetei, fostul deputat Alin Trasculescu si-ar fi pus oamenii sa fileze masinile procurorilor anticoruptie, ceea ce arata “indrazneala infractionala a inculpatului”.
Potrivit procurorilor DNA, citati de Mediafax, fostul deputat ar fi “tocmit” oameni care sa pazeasca si sa supravegheze intalnirile sale cu Marian Calota si Alexandru Vintilescu, context in care ar fi fost filate si masinile anchetatorilor anticoruptie.

Procurorii anticoruptie au solicitat, luni, Tribunalului Bucuresti preschimbarea termenului de judecata dat de catre instanta in cazul cererii de inlocuire a masurii preventive a fostului deputat Alin Trasculescu din interdictia a de a parasi tara pe perioada cercetarilor cu cea de arest preventiv.

DNA a transmis pe  22 noiembrie Tribunalului Bucuresti solicitarea de arestare preventiva a lui Trasculescu.

Fostul deputat Alin Trasculescu este cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la spalare a banilor, cunoscand ca acestia provin din trafic de influenta. Ulterior, procurorii au extins cercetarile in cazul lui Trasculescu si pentru asociere in vederea savarsirii de infractiuni, noile acuzatii fiindu-i aduse la cunostinta in 22 noiembrie.

Propunerea de arestare preventiva a lui Alin Trasculescu a fost formulata dupa ce, pe 20 noiembrie, acesta a demisionat din functia de deputat.

Alin Trasculescu a fost retinut din 11 noiembrie pana pe 12 noiembrie, in jurul orei 6:00. El a fost eliberat din arestul Politiei Capitalei dupa ce a expirat ordonanta de retinere emisa pe numele lui de procurorii anticoruptie.

Pe 13 noiembrie, DNA a solicitat Camerei Deputatilor, prin Ministerul Justitiei, sa avizeze cererea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Alin Trasculescu. In 16 noiembrie, Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a avizat cererea anchetatorilor.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<