Deputatul PDL, Alin Trasculescu, saltat de procurorii DNA pentru trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri si instigare la spalare de bani

Deputatul PDL, Alin Trasculescu, saltat de procurorii DNA pentru trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri si instigare la spalare de bani

by November 11, 2012 0 comments

Deputatul PDL de Vrancea Alin Trasculescu a fost retinut de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie dupa ce a fost prins in flagrant, sambata seara, la Focsani, in timp ce primea bani de la un om de afaceri, informeaza Mediafax citand surse judiciare. Intr-un comunicat transmis presei, DNA informeaza ca deputatul PDL Trasculescu este cercetat penal pentru trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri si instigare la spalare de bani.

Potrivit procurorilor anticoruptie, seful PDL Vrancea a solicitat de la denuntator, printr-o parte terta, mai intai suma de 50.000 de euro, majorata mai apoi la 150.000 de euro, pretinzand ca poate sa intermedieze aprobarea unor proiecte de investitii prin PNDI, program gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Presedintele Camerei Deputatilor a dispus masurile procedurale in privinta deputatului PDL Alin Trasculescu pentru ca cererea Ministerului Justitiei sa fie introdusa cu prioritate pe ordinea de zi a sedintei Biroului Permanent al Camerei Deputatilor de luni, ora 12:00, informeaza Agerpres citand un comunicat de presa al Camerei Deputatilor.

  • Comunicatul Camerei Deputatilor

“In urma informatiilor aparute in mass-media in legatura cu situatia domnului deputat Trasculescu Alin-Silviu, presedintele Camerei Deputatilor precizeaza:

Astazi, 11 noiembrie 2012, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a fost informat de ministrul Justitiei, Mona-Maria Pivniceru, asupra masurii perchezitiei si retinerii domnului deputat Trasculescu Alin-Silviu, intr-un dosar penal instrumentat de procurorii anticoruptie.

In conformitate cu prevederile Constitutionale si Regulamentare incidente, presedintele Camerei Deputatilor a dispus masurile procedurale pentru ca cererea Ministerului Justitiei sa fie introdusa cu prioritate pe ordinea de zi a Biroului Permanent al Camerei Deputatilor de luni, 12 noiembrie, ora 12.00, in vederea transmiterii ei de indata catre Comisia Juridica, de disciplina si imunitati a Camerei Deputatilor, comisie care, in termen de maximum 5 zile, va intocmi un raport.”

UPDATE (16:43) Ministrul Justitiei l-a informat pe presedintele Camerei Deputatilor asupra perchezitiei si retinerii deputatului Alin-Silviu Trasculescu, informeaza un comunicat postat pe site-ul Ministerul Justitiei.

  • Comunicatul MJ

“Astazi, 11 noiembrie 2012, in baza datelor comunicate de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, in temeiul art. art. 72 alin. 3 din Constitutia Romaniei (republicata), art. 23 alin. 3-4 din Legea nr. 96/1996 privind Statutul deputatilor si senatorilor (republicata) si art. 194 din Hotararea Camerei Deputatilor nr. 8/1994 (republicata) privind Regulamentul Camerei Deputatilor, ministrul justitiei a informat presedintele Camerei Deputatilor asupra perchezitiei si retinerii domnului deputat Trasculescu Alin-Silviu acuzat de savarsirea unei infractiuni flagrante de coruptie ce face obiectul unui dosar penal instrumentat de catre procurorii anticoruptie”

 Deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat, duminica, pentru Madiafax, c a luni la ora 16:00 va avea loc o sedinta a Comisiei Juridice a Camerei in legatura cu solicitarea Justitiei Trasculescu, precizand ca cel mai probabil marti cererea va ajunge in plenul Camerei.

Ciprian Ene, avocatul deputatului PDL, a declarat ca Trasculescu nu si-a insusit nicio suma de bani si ca, in calitatea sa de aparator, a depus o plangere impotriva ordonantei de retinere dispusa de catre procurori.

Declaratiile avocatului deputatului PDL:

  • Alin Trasculescu nu si-a insusit nicio suma de bani – pentru a lamuri aspectul cu flagrantul. Urmeaza sa se desfasoare procedurile in continuare. In dimineata aceasta s-a dispus retinerea pentru 24 de ore, avand in vedere ca in Constitutie se prevede numai o singura exceptie cand se poate perchezitiona si retine un deputat, aceea a flagrantului. Procurorii au considerat ca s-a realizat acest flagrant din punct de vedere al acuzatiei aduse.
  • M-am prezentat sa depun si am depus o plangere impotriva ordonantei de retinere dispusa de catre procurori, pentru ca in opinia noastra este nejustificata masura luata fata de deputatul Alin Trasculescu. Plangerea trebuie solutionata de urgenta in perioada celor 24 de ore. Am formulat-o, am motivat-o si am depus-o la DNA. Asteptam sa ni se comunice rezultatul acesteia.
  • Dl Trasculescu si-a precizat pozitia procesuala. Insa, asa cum a comunicat DNA, in interpretarea lor sunt anumite indicii, care in opinia noastra nu sunt suficient de puternice pentru a se fi dispus aceasta masura a retinerii.
  • Urmeaza in continuare procedura prevazuta de Constitutie. S-a sesizat Camera Deputatilor, care trebuie sa verifice si daca aceasta masura a retinerii este legala si justificata, putand sa o revoce in cursul celor 24 de ore, in situatia in care se va intruni in aceasta perioada. Daca nu, ordonanta de retinere va expira dupa trecerea celor 24 de ore, noi ne vom prezenta in continuare sa clarificam aspectele din cauza de la DNA.
  • Din indiciile aflate la dosar, masura aceasta este una netemeinica si nejustificata, avand in vedere faptul ca domnul deputat se considera nevinovat. Nu a dat bani, nu a pus mana pe nicio suma de bani. Este vorba de traficul de influenta. Noi nu avem la cunostinta transcriptul flagrantului. Asteptam. Audierile se vor stabili de procuror, noi ne vom prezenta cand vom fi anuntati.
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.