Hotnews: Traian Basescu i-a cerut presedintelui CE cresterea cu 50% a platilor directe catre fermieri

Hotnews: Traian Basescu i-a cerut presedintelui CE cresterea cu 50% a platilor directe catre fermieri

by November 22, 2012 0 comments

Traian Basescu a cerut “in mod imperativ” in timpul intilnirii de joi cu presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, cresterea semnificativa a alocarilor pentru platile directe pentru fermierii romani, au declarat pentru HotNews.ro surse europene. In conditiile in care statele contributori neti au cerut scaderea subventiei fata de propunerea lui Van Rompuy, Basescu vizeaza cresterea platii la hectar cu cel putin 50% fata de nivelul actual.
Reamintim ca Traian Basescu a avut joi la Bruxelles o intilnire cu presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, in pregatirea Consiliului European dedicat negocierii bugetului UE 2014-2020, care incepe joi seara. La intilnirea care a durat circa 40 de minute a fost prezent si presedintele Comisiei Europene, Jose Barroso.

Herman Van Rompuy a facut saptamina trecuta o propunere care prevedea scaderea bugetului UE cu 80 miliarde de euro si care prevedea o clauza penalizatorie doar pentru Romania, in calitate de stat membru cu cea mai slaba performanta in atragerea fondurilor comunitare. Propunerea initiala a lui Van Rompuy a fost criticata atit de statele contributori neti la bugetul UE, cit si de statele beneficiari neti.

Luni, Van Rompuy a anuntat ca va prezenta o noua propunere de buget in cadrul Consiliului European care incepe joi. In cursul zilei de joi, Van Rompuy are intilniri cu liderii europeni.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.