Petre Roman: Fiecare candidat de la PNL a trebuit sa cotizeze la partid 2500 de euro

Petre Roman: Fiecare candidat de la PNL a trebuit sa cotizeze la partid 2500 de euro

by November 6, 2012 0 comments

Fiecare liberal care a vrut sa intre in cursa pentru alegerile parlamentare a trebuit sa cotizeze la partid cu cate 2.500 de euro. A anuntat-o ieri seara fostul premier Petre Roman, care candideaza din partea PNL intr-un colegiu din Brasov. Banii vor fi folositi in campania partidului la nivel national. Invitat la emisiunea “Impartial”, difuzata de Digi24, Petre Roman a recunoscut ca a apelat la sponsori pentru a-si finanta participarea la alegerile din 9 decembrie.

Pentru fostul prim-ministru contributia financiara a candidatilor este un lucru firesc, avand in vedere ca o campanie electorala presupune aparitii in mass-media, promovare outdoor, cheltuieli legate de echipele de voluntari.

“A fost o cheltuiala cu garantia, pe care am dat-o din buzunar. E vorba de garantia ceruta de lege si de cea ceruta de partid pentru cheltuielile generale. E o chestiune cat se poate de transparenta. Stiu ca toate partidele au nevoie de o suma de bani pentru ceea ce inseamna campania la nivel national”, a spus Petre Roman.

Acesta a dezvaluit ca, in cazul Partidului National Liberal, suma pe care candidatii in alegeri au trebuit sa o achite a fost de 2.500 de euro.

“E nevoie si de sponsori. Eu ma gasesc intr-o situatie avantajoasa, aceea de a apela la oameni pe care-i cunosc si care vor sa ma vada in Parlamentul Romaniei, nu pentru interes strict personal”, a adaugat fostul premier.

Acesta a mai spus ca sunt candidati care fac cheltuieli inavuabile, care nu pot fi marturisite, dar ca el nu se numara printre acestia.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.