Primarul orasului Navodari, saltat de procurorii DNA pentru dare de mita

Primarul orasului Navodari, saltat de procurorii DNA pentru dare de mita

by November 15, 2012 0 comments

Primarul orasului Navodari, Nicolae Matei (PSD), a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA, fiind acuzat de dare de mita, informeaza un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie. Nicolae Matei este acuzat ca ar fi incercat sa mituiasca un ofiter de politie judiciara, in schimbul protectiei pe care acesta ar fi urmat sa i-o ofere in anchete penale care il vizau. Nicolae Matei urmeaza sa fie prezentat joi Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.
Ce spune Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale, intocmita de procurori:

“In perioada iunie-octombrie 2012, inculpatul Matei Nicolae i-a solicitat unui ofiter de politie judiciara cu functie de conducere (denuntator in cauza) sa-i ofere protectie in anchetele penale care-l vizau si sa intervina in aceste anchete pe care le inculpatul le considera abuzive, nejustificate si motivate politic. In schimb, ofiterului de politie i s-a promis o recompensa, materializata prin acordarea, in data de 25 octombrie 2012, a doua loturi de teren situate in Navodari. Darea acestor terenuri s-a facut indirect, prin intermediari, prin simularea unor vanzari consemnate in doua contracte semnate de acesti intermediari. Conform contractelor, pretul acestor terenuri este de 59.000 de lei.”

Presa locala a relatat ca in ultimi patru ani primarul Nicolae Matei, asociat in SC Dormarbib Grup, ar fi fost implicat in mai multe tranzactii imobiliare si licitatii “cu dedicatie”.

Potrivit presei, castigarea dreptului de proprietate asupra Taberei de copii de la Navodari a fost una dintre cele mai profitabile afaceri realizata de primarul Nicolae Matei. Astfel, la initiativa acestuia 60 de hectare de teren, sute de cabane, spatii de cazare, administrative si comerciale, anexe, amfiteatrul si cantine au intrat, in 28 iulie 2011, in patrimoniul SC Tabara Navodari SA.
Actionarii acestei societati sunt SC Dormarbib Group SRL, cu 60% din actiuni si Consiliul Local Navodari, cu 40% din actiuni.
Potrivit hotararii Consiliului Local nr. 152 din iulie 2011, Primaria Navodari a venit cu aportul in natura, 60 de hectare teren, iar firma lui Gurgu Isidor, cumnatul primarului Matei, s-a obligat ca in decurs de un an sa contribuie la aceasta asociere cu aportul de capital prin care sa acopere echivalentul celor 60 de procente, aproximativ noua milioane de lei.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.