Procurorii DNA cer arestarea deputatului PSD, Ion Stan

Procurorii DNA cer arestarea deputatului PSD, Ion Stan

by November 27, 2012 0 comments

DNA a inaintat ministrului Justitiei o solicitare de a sesiza Camera Deputatilor pentru a cere acceptul pentru arestarea deputatului Ion Stan, acuzat de doua infractiuni de trafic de influenta. Deputatul PSD este inculpat in dosarul nr. 334/P/2012, se arata intr-un comunicat al DNA.  Ministrul Justitiei a transmis presedintelui Camerei Deputatilor solicitarea de  incuviintare a arestarii preventive a deputatului Ion Stan, arata un coimunicat al Ministerului Justitiei.
Context:

Procurorii sustin ca, in perioada 12 – 14 noiembrie, deputatul Ion Stan a pretins de la un denuntator 130.000 lei, bani destinati pentru achizitionarea combustibilului necesar unor autoturisme ce urmau a fi folosite in campania electorala, precum si pentru achizitionarea unor produse alimentare ce urmau a fi impartite in preajma alegerilor parlamentare.

Stan ar fi pretins banii lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra unor functionari cu putere de decizie, in vederea inlesnirii derularii unor contracte in curs, precum si pentru obtinerea unor noi contracte de lucrari de catre firmele controlate direct sau indirect de denuntator.

DNA sustine ca in zilele de 16, 19, 21 si 22 noiembrie, Ion Stan a primit, prin intermediul lui Florin Sarca, patru transe a cate 15.000 lei fiecare, o parte din bani fiind folositi pentru achizitionarea unor materiale de promovare ce urmau a fi impartite in campania electorala.

Ion Stan mai este acuzat ca, in perioada mai – iunie 2009, avand functia de presedinte al organizatiei judetene Dambovita, a pretins si a primit, in mod indirect, in beneficiul formatiunii politice din care face parte, de la acelasi denuntator, produse pentru campania electorala in valoare de circa 100.000 euro.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.