Romanii sunt mai nefericiti decat inainte de 1989

Romanii sunt mai nefericiti decat inainte de 1989

by November 20, 2012 0 comments
Românii privesc cu nostalgie la trecut. Potrivit unui sondaj de opinie făcut de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie, cei mai mulţi dintre români se consideră mai nefericiţi decât în perioada comunistă. 83% sunt îngrijoraţi şi foarte îngrijoraţi în privinţa economiei ţării şi îi văd pe politicieni drept principali vinovaţi pentru situaţia actuală. Studiul a fost prezentat aseară în emisiunea Realitatea la raport, cu Rareş Bogdan.
Într-o proporţie covârşitoare, românii cred că vinovaţi de situaţia ţării sunt politicienii. Doar 15% dintre respondenţii sondajului IRES cred contrariul, în timp de două procente dintre ei declară că nu ştiu dacă este sau nu clasa politică vinovată de situaţia din România.

Studiul IRES arată, pe de altă parte, că 83% dintre români sunt foarte îngrijoraţi şi îngrijoraţi în privinţa economiei ţării. Doar 3 procente au declarat că nu sunt îngrijoraţi în legătură cu acest subiect.  Sondajul arată, totodată, că românii sunt mult mai nefericiţi decât înainte de 1989.

Sondajul IRES a fost efectuat pe un eşantion de 1581 de persoane majore, în data de 2 octombrie 2012 şi are o marjă de eroare de plus, minus 2,6%.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.