Senatorul Mircea Diaconu, trimis in judecata pentru conflict de interese

Senatorul Mircea Diaconu, trimis in judecata pentru conflict de interese

by November 23, 2012 0 comments

Senatorul liberal Mircea Diaconu a fost trimis vineri in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, sub acuzatia de conflict de interese, anunta Agerpres. El este acuzat ca, in calitate de director al Teatrului C.I. Nottara, i-a acordat in 2007 sotiei sale mai multe contracte privind organizarea unor spectacole, procurorii fiind sesizati in acest caz de Agentia Nationala de Integritate. Dosarul va fi inaintat spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, citat de Agerpres, Mircea Diaconu, in calitate de director al Teatrului ‘C.I. Nottara’, a participat la negocierea conditiilor contractuale si apoi a semnat, la data de 27 aprilie 2007, contractul de drepturi intelectuale (regie) avand ca obiect realizarea de catre sotia sa a unui spectacol, contract in baza caruia s-a realizat in mod direct un folos material pentru aceasta.

Tot in calitate de director al teatrului, Mircea Diaconu a participat la negocierea conditiilor contractuale pentru punerea in scena a altor 3 spectacole, dupa care a semnat contractele de drepturi conexe (autor) cu sotia sa, care urma sa indeplineasca diverse functii (cum ar fi regizor, scenograf, colaborator si colaborator-actor), contracte in baza carora s-a realizat in mod direct un folos material pentru acesta.

De asemenea, la data de 13 august 2007, Mircea Diaconu a prezidat Comisia de examinare pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic la aceasta institutie publica de cultura (dupa ce, anterior, aprobase si tematica de concurs pentru regizorul artistic si cunostea cu exactitate ca numai sotia sa se va prezenta la aceasta competitie pentru promovarea in functie), i-a acordat calificative maxime, iar apoi a emis o decizie de promovare a sotiei sale, act administrativ in baza caruia acesta a realizat un folos material direct concretizat in cresterea salariala aferenta.

Parchetul sustine ca prin cele 4 contracte acordate de catre Mircea Diaconu a fost realizat un folos material pentru sotia sa in cuantum total de 29.112 lei

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.