Victor Ponta si Crin Antonescu vor organiza la Roman un miting electorala impotriva Elenei Udrea

Victor Ponta si Crin Antonescu vor organiza la Roman un miting electorala impotriva Elenei Udrea

by November 22, 2012 0 comments
Co-preşedinţii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu au planificat pentru sâmbătă o vizită în Roman, pentru a o înfrunta pe Elena Udrea, candidatul ARD în acest oraş.  Odată cu sosirea lui Victor Ponta şi Crin Antonescu, USL Roman doreşte organizarea unei manifestaţii în faţa Casei de Cultură din oraş, la care sunt aşteptaţi circa 1000 de oameni. Pentru acest lucru însă, ar fi necesară închiderea drumului european E85, principala arteră de tranzit între sudul şi nordul Moldovei, situaţie care ar putea provoca cozi de maşini de kilometrii întregi, în condiţiile în care rutele ocolitoare nu există.

Tocmai de aceea, cererea USL de organizare a mitingului în faţa Casei de Cultură a fost respinsă de Primărie, care a oferit însă alte 4 alternative: stadionul Moldova, stadionul Constantin Nehoiu, Parcul Municipal sau Strada Florilor.

„Nu pot închide centrul deoarece nu se poate devia traficul de pe E85. Strada Cuza Vodă, pe care se devia de obicei traficul, precum şi alte străzi din centrul oraşului sunt închise datorită lucrărilor de reabilitare şi modernizare desfăşurate în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, finanţat din bani europeni. Dacă reuniunea ar fi fost după 1 decembrie, era posibil să deschidem măcar o stradă pentru că se preconizează că lucrările vor fi aproape de finalizare”, a declarat primarul Municipiului Roman, Laurenţiu Leoreanu.

Organizaţia USL Roman nu s-a lăsat impresionată de faptul că organizarea mitingului în faţa Casei de Cultură ar însemna blocarea E85. Astfel, USL a afirmat că „fluidizarea traficului rutier reprezintă un motiv ridicol”.

„Primăria Municipiului Roman, anunţă organizaţiile municipale ale PNL şi PSD că cererea pentru desfăşurarea mitingului naţional de sâmbătă, 24 noiembrie, ora 16.00, de la Roman, a fost respinsă din motivul ridicol al fluidizării traficului rutier”, se arată într-o reacţie a USL Roman.

Nu în ultimul rând, USL Roman susţine că prin interzicerea organizării mitingului, Primăria Roman va bloca „întâlnirea romaşcanilor cu premierul acestei ţări, precum şi cu viitorul preşedinte al României”.

Pe rutele ocolitoare se desfăşoară la ora actuală lucrări de reabilitare şi modernizare în cadrul unor contracte de finanţare pe bani europeni, semnate de Elena Udrea, pe vremea când conducea MDRT, în cadrul Programului Operaţional Regional.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.