Victor Ponta: Traian Basescu vrea sa mearga la Bruxelles pentru ca are datorii de platit din vara

Victor Ponta: Traian Basescu vrea sa mearga la Bruxelles pentru ca are datorii de platit din vara

by November 19, 2012 0 comments

Premierul Victor Ponta l-a acuzat luni pe presedintele Traian Basescu ca vrea sa mearga la Bruxelles pentru ca are de platit datorii acolo fata de cei care l-au ajutat sa ramana presedinte in vara. “Dl Basescu sa mai lase campania din tara, ca vad ca e foarte prins cu campania electorala sa ii ajute pe cei de la PDL, sa se duca sa isi faca datoria fata de Romania, mai ales ca vorbim de perioada 2014-2020, cand din acei bani sin munca noastra trebuie sa ii platim pensia si Mercedesul si toate celelalte presedintelui Basescu”, a afirmat Ponta.

“Nu se poate sa mearga Traian Basescu la Bruxelles si sa zica ‘Nu ma intereseaza ca Romania nu mai primeste bani pentru coeziune, ma inereseaza sa nu ii supar eu pe cei care m-au ajutat in vara sa raman presedinte impotriva a 7, 4 mil de romani. In final, despre asta este vorba. De ce nu m-a lasat dl Basescu sa merg la Bruxelles? El are de platit datorii acolo. Ori noi ii cerem sa se gandeasca la Romania nu la scaunul lui si la datoriile lui personale”, a declarat seful executivului.”Traian Basescu sa isi vada de treaba domniei sale, sa mearga la Bruxelles, sa sprijine propunerea CE al presedintelui Barroso, si al presedintelui PE, dl Schulz, o propunere care nu inseamna tot ceea ce isi dorea Romania, dar inseamna o alocare corecta, atat pe fondurile de coeziunea, cat si pe politica agricola comuna”, a afirmat Ponta.

Ponta a confirmat ca s-a discutat la intalnirea cu presedintele de saptamana trecuta despre utilizarea dreptului de veto pentru blocarea propunerii presedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, de reducere a alocarilor pentru fondul de coeziune si pentru politica agricola comuna: “Ba s-a discutat foarte clar. A spus si domnia sa, acum sper sa isi aminteasca sau sa scoata stenogramele, ca propunerea dl Van Rompuy este inacceptabila.”

“Dar ce alta solutie inteligenta are dl Basescu? Atat timp cat au declarat ca propunerea dl Van Rompyu este inacceptabila si va fi blocata prin veto, atat prim-ministrul Marii Britanii, cat si alti prim-ministri. Ultimul care a facut-o ieri este Mariano Rajoy al Spaniei. Ce idei mai inteligenta  decat alti prim-ministri are dl Basescu? Dl Basescu are de ales foarte simplu, ori se bate pentru Romania, ori se bate pentru scaunul lui”, a declarat premierul.

Intrebat in legatura cu pozitia Administratiei Prezidentiale, legata de declaratiile antieuropene ale unor politicieni romani, Ponta a afirmat ca “dl Basescu este iresponsabil inca o data. Nimic nu este mai antieuropean si mai iresponsabil decat, din motive de campanie electorala, sa strigi peste tot ca tara al carui presedinte esti nu este stat de drept. Eu am spus lucrurile foarte clar ca politica de coeziune si politica agricola sunt fundamente ale UE. […] Nu am avut nicio problema nici cu DNA si nici cu ANI, e foarte bine ca avem DNA si ANI si Justitie si libertati fundamentale, dar politica agricola comuna si politica de coeziune sunt fundamente ale UE.”

“Eu in continuare cred si sper ca in al treisprezecelea ceas dl Basescu va lasa deoparte campania electorala si interesele sale personala si se va gandi la Romania”, a adaugat premierul.

Intrebat cum afecteaza problema utilizarii dreptului de veto coabitarea dintre guvern si presedinte, Ponta a afirmat: “Coabitarea il tine pe dl Basescu pana la campania electorala, dupa campania electorala, dupa ce o sa vada ce rezultat obtin cei pe care ii ajuta acum, probabil ca o sa facem din nou un tip de coabitare pentru ca nu are de ales. Povestea asta pe care presedintele Basescu o tot spune, ca el stie mai bine ce trebuie facut pentru Romania decat 60% din ronani, a mai zis-o cineva inainte de 1989, si atunci era tot un coducator ca dl Basescu, tot cu ‘-escu’ in coada, ‘poporul roman nu are dreptate, stiu eu ce e mai bine pntru Romania’. Asa zice si acum dl Basescu: ‘degeaba votati voi, poporul roman, stiu eu ce e mai bine pentru Romania’.”

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.