Cine este ministrul Dezvoltarii Regionale si al Administratiei, Liviu Dragnea

Cine este ministrul Dezvoltarii Regionale si al Administratiei, Liviu Dragnea

by December 19, 2012 0 comments

Liviu Dragnea a fost propus astazi de Victor Ponta sa ocupe functia vicepremier si functia de ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei. Secretar general al PSD, Dragnea este presedinte al Consiliului Judetean Teleorman incepand din iunie 2000 si a fost prefect al judetului Teleorman in perioada 1996-2000, potrivit prezentarii de pe site-ul CJ Teleorman.
Liviu Dragnea a absolvit in 1987 Institutul Politehnic Bucuresti, Facultatea de Transporturi.

Dragnea – ministru de Interne in 2009 pentru cateva zile

Pe 20 ianuarie 2009, Liviu Dragnea a fost propus de PSD si investit in functia de ministru al Internelor, atunci la guvernare fiind coalitia PSD+PC-PD-L. Dragnea l-a inlocuit in functia de ministru pe Gabriel Oprea, caruia PSD i-a retras sprijinul dupa numirea lui Virgil Ardelean la sefia DGIPI. Dupa retragerea sprijinului, Oprea a demisionat de la sefia Ministerului de Interne.

Doar cateva zile mai tarziu, pe 2 februarie 2009, Dragnea a demisionat din functia de ministru de Interne, motivand fondurile insuficiente primite de MAI prin proiectul de buget pe 2009.

La inceputul anului 2010, la putin timp dupa ce Geoana a pierdut alegerile prezidentiale in fata lui Traian Basescu si chiar inaintea congresului care avea sa aleaga presedintele PSD, Mircea Geoana l-a inlocuit pe Victor Ponta cu Liviu Dragnea din pozitia de coordonator al Comisiei de statut a PSD. Presa scria la acea vreme ca “langa Mircea Geoana par sa fi ramas doar Liviu Dragnea si Marian Vanghelie”.

Declaratia de avere

Potrivit declaratiei de avere publicate pe site-ul CJ Teleorman si semnate in iulie 2012, Liviu Dragnea detine trei terenuri intravilane – unul in Alexandria cu o suprafata de 4.036 metri patrati, dobandit in 2002-2009, unul in Busteni de 1.315 metri patrati, cumparat in 2007 si unul la Turnu Magurele, cu o suprafata de 2.913 metri patrati, dobandit in 2009 prin “restituire catre actionar majoritar Dragnea Bombonica, conform hotararii AGA Nr. 6/2009 S.C. Hotel Turris S.A.”

Mai detine un apartament in Turnu Magurele, de 80 de metri patrati, cumparat in 1997, o casa de locuit in Alexandria care se afla in constructie din 2004 si spatii comerciale in Turnu Magurele cu o suprafata construita la sol de 1.527 de metri patrati dobandita de asemenea prin “restituire catre actionar majoritar Dragnea Bombonica, conform hotararii AGA Nr. 6/2009 S.C. Hotel Turris S.A.”

In ce priveste automobilele, Liviu Dragnea are o autoutilitara Dacia-Logan cumparata in 2008 si o Skoda Superb cumparata in 2006.

Dragnea are trei conturi, unul cu o valoare de 13.677 de dolari deschis in 2001, unul in valoare de 76.061 RON deschis in 2003 si unul de 943 de RON deschis in 2009.

El mai detine si actiuni in valoare de 85.850 RON la S.C. Hotel Turris S.A. Turnu Magurele si creante in valoare de 180.000 de euro la S.C. Hotel Turris S.A. Turnu Magurele. Tot la capitolul plasamente, investitii si imprumuturi, Dragnea a trecut impozitul pe cladire achitat in plus la Primatia Turnu Magurele in valoare de 246.958 de lei.

La “alte active producatoare de venituri nete, care insumate depasesc echivalentul a 5.000 de euro pe an”, Liviu Dragnea a trecut “imobil si teren” in Turnu Magurele.

In ce priveste veniturile realizate in ultimul an fiscal, Liviu Dragnea a incasat un venit anual de 47.760 de lei din functia de presedinte al CJ Teleorman, iar sotia sa Bombonica Dragnea – un venit anual de 25.311 lei ca salariat al S.C. Hotel Turris.

Declaratia de Interese completata tot in iulie 2012 arata ca sotia Liviu Dragnea este actionar la S.C. Hotel Turris S.A. avand actiuni in valoare de 85.850 RON. Liviu Dragnea este presedinte al Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR), membru al Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Teleorman si presedinte al Fundatiei “Liviu Dragnea”.

De asemenea este secretar general al PSD si presedinte al organizatiei judetene PSD Teleorman.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.