Cine este ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici

Cine este ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici

by December 19, 2012 0 comments

Eugen Teodorovici are o cariera de 21 de ani in institutii publice, din care circa 13 ani in domeniul fondurilor europene. Pana in anul 2007 a coordonat in principal programul ISPA (cel mai amplu program de pre-aderare cu fonduri europene, in domeniul transporturilor) si a avansat pana la functia de secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice (2007-2008). Dupa alegerile din 2008 a parasit Ministerul si a lucrat la Curtea de Conturi, ca Directorul Directiei de audit FEDR din cadrul Autoritatii de Audit. In 2012 a revenit in spatiul public in pozitia de Consilier al Primului Ministru Victor Ponta.
Un tehnocrat care a reusit in politica, in cele din urma, fiind ales senator PSD (de Buzau) in acest an, dupa o tentativa nereusita de a intra in Parlament in 2008 (din partea PNL, candidat de Vrancea).

Eugen Orlando Teodorovici a intrat in 1991 in administratia publica, la Ministerul Transporturilor, pe o functie de referent, lucrand ulterior la Departamentul de Integrare Europeana din Guvernul Romaniei si apoi la Ministerul Integrarii Europene. “Impreuna” cu Programul ISPA, pe care l-a coordonat, Teodorovici s-a mutat in 2005 la Ministerul Finantelor Publice, ca Director General al Autoritatii de Management pentru Fondul de Coeziune, ulterior ca Secretar de Stat.

Dupa alegerile din 2008, Teodorovici a parasit Ministerul de Finante, ulterior lucrand in cadrul Curtii de Conturi, ca Directorul Directiei de audit FEDR din cadrul Autoritatii de Audit.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.