Judecătoarea care soluționează dosarul baronului USL de Argeş, Constantin Nicolescu, anchetată de DNA

Judecătoarea care soluționează dosarul baronului USL de Argeş, Constantin Nicolescu, anchetată de DNA

by December 5, 2012 0 comments

Procurorii anticoruptie au anunţat oficial că magistratul de la Tribunalul Argeș căruia i-a fost repartizat spre soluționare dosarul în care președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, Constantin Nicolescu, este judecat pentru fapte de corupție este, la rândul lui, anchetat în două dosare de pe rolul Serviciului Teritorial Pitești al DNA, relateaza Evenimentul Zilei.

Informația se regăsește în cererea de strămutare depusă de procurorii anticorupție la Înalta Curte de Casație și Justiție. Procurorii DNA nu vor ca dosarul în care sunt judecați Nicolescu, dar și omul de afaceri Cornel Penescu să mai fie soluționat de Tribunalul Argeș, ci să fie mutat la o altă instanță egală în grad din țară, susţin junaliştii de la money.ro, preluati de Evz.ro.

 

Conflict judecătoare – DNA

În afara dosarelor deschise judecătoarei Irina Lazăr, procurorii mai invocă în susținerea cererii de strămutare și conflictul existent dintre DNA și judecătoare, izbucnit după ce anchetatorii au făcut o altă cerere de strămutare a aceluiași dosar bazată pe faptul că același magistrat a primit o diplomă onorifică chiar din partea președintelui CJ Argeș. În ceea ce privește conflictul dintre DNA și judecătoare, procurorii susțin că magistratul caută tot felul de pretexte pentru a-i sancționa pe anchetatorii anticorupție. Astfel, într-una din încheierile de ședință judecătorul a scris că îl avertizează pe procuror să numai întârzie la ședințele de judecată, mențiune care ar avea bază legală.

 

DNA: “Atitudine pro-Nicolescu”

Procurorii susțin de fapt că după prima cerere de strămutare făcută în cauză magistratul Irina Lazăr manifestă în timpul procesului o atitudine fățiș pro Constantin Nicolescu. „Mai mult decât atât, față de magistratul învestit cu soluționarea dosarului se desfășoară verificări în două dosare penale ale Direcției Naționale – Serviciul Teritorial Pitești. În acest context, considerăm că strămutarea dosarului este menită să asigure independența și imparțialitatea magistraților, judecarea cauzei în condiții optime pentru aflarea adevărului, precum și pronunțarea unei soluții legale și temeinice”, scriu procurorii DNA în cererea de strămutare depusă la Înalta Curte de Casație și Justiție. Curtea Supremă urmează să decidă pe 12 decembrie dacă va suspenda judecarea procesului de la Tribunalul Argeș până la data de 30 ianuarie 2013, dată la care se va decide dacă dosarul va fi strămutat sau nu.

 

Cercetată alături de un avocat

Surse judiciare au declarat pentru Money.ro că dosarele în care este vizat magistratul Irina Lazăr au legătură și cu cel în care a fost pus sub urmărire penală un cunoscut avocat din Pitești, Radu Nistor. Avocatul este învinuit că ar fi dat mită unor magistrați de la Tribunalul Argeș dar și pentru favorizarea infractorului după ce l-ar fi înștiințat pe un fost prefect de Argeș că procurorii DNA îl anchetează într-un dosar penal. Președintele CJ Argeș Constantin Nicolescu a fost trimis în judecată în mai 2011 de procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată de la omul de afaceri Cornel Penescu, prezentarea de documente false pentru obținerea de fonduri europene și instigare la abuz în serviciu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.