Kelemen Hunor: Am semnat o intelegere cu USL in septembrie. Este prima data in 23 de ani cand nu e respectata

Kelemen Hunor: Am semnat o intelegere cu USL in septembrie. Este prima data in 23 de ani cand nu e respectata

by December 19, 2012 0 comments

Presedintele UDMR, Hunor Kelemen, a afirmat miercuri ca in luna septembrie a semnat o intelegere cu Crin Antonescu si cu Victor Ponta pentru formarea unei majoritati guvernamentale dupa alegeri, intelegere care nu a mai fost ulterior respecatat, pentru “prima data in ultimii 23 de ani”. “Acordul cu USL a fost semnat in septembrie. A fost semnat de domnul Ponta, domnul Antonescu si de catre mine”, a spus Hunor.

“Este un acord absolut corect si foarte scurt. Contine trei lucruri importante. (…) Contine trei lucruri. Primul lucru se refera la perioada de dupa alegeri, ca daca USL va obtine sub 50% atunci va forma majoritate cu noi. Era un lucru absolut normal, noi am asumat acest lucru. A doua chestiune era ca daca ei obtin peste 50% din mandatele parlamentare – fara sa fie trecut acolo ca 60%, 70% – atunci ne invita sa formam impreuna o coalitie de guvernare. A treia chestiune era ca vom discuta acest lucru dupa alegeri, in functie de mandatele obtinute de fiecare formatiune politica”, a precizat Kelemen, citat de Agerpres.

El a explicat ca a fost vorba despre o intelegere care nu avea nicio trimitere sau referire la perioada campaniei electorale si pe care UDMR a respectat-o in “spiritul si in litera celor semnate”.”Asa functioneaza politica. Asta este logica si natura vietii politice – sa existe intelegeri, sa existe discutii. Deci, nu este nimic iesit din comun. Noi, de fiecare data, am respectat ceea ce am semnat. Pentru fiecare ciclu, pentru fiecare perioada de patru ani de zile, existau intelegeri. UDMR, si atunci cand nu i-a convenit si a avut, eventual, de pierdut puncte electorale, si atunci cand i-a convenit, a respectat ce a semnat. Prima data se intampla, in ultimii 23 de ani cand o astfel de intelegere, absolut corecta si transparenta, nu este respectata de un lider care si-a pus semnatura pe o astfel de hartie”, a sustinut Hunor.

El a reafirmat ca UDMR a cerut ministere la negocierile cu USL de dupa alegerile din 9 decembrie pentru ca aceasta a fost intelegerea.

“Pai daca noi am semnat ca vom guverna impreuna, asta ce inseamna? Inseamna la masa guvernului. La masa guvernului cine sta? Nu sta soferul ministrului, sta ministrul”, a argumentat Kelemen.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.