Premierul Victor Ponta: Se va infiinta Compania Nationala de Autostrazi care va trece la Ministerul Marilor Proiecte

Premierul Victor Ponta: Se va infiinta Compania Nationala de Autostrazi care va trece la Ministerul Marilor Proiecte

by December 21, 2012 0 comments

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, dupa intalnirea din biroul presedintelui Senatului Crin Antonescu, ca dupa sedinta de plen a Camerei in cazul Stan, se vor reuni Birourile Permanente si vor stabili audierile ministrilor, iar dupa-amiaza, dupa terminarea audierilor, va cere votul de incredere al Parlamentului. In cursul serii, noul Cabinet ar urma sa se prezinte la Cotroceni pentru a depune juramantul. Ponta a precizat ca ANAF-ul ramane la Ministerul Finantelor, CNADNR-ul va fi reorganizat astfel incat autostrazile vor trece in subordinea Ministerului pentru Marile Proiecte iar prefectii raman la Interne.
Crin Antonescu:

 • La orele 12:30 sunt convocate Birourile reunite.
 • Camera se afla intr-o procedura de vot pe un caz de ridicare de imunitate.
 • Lucrurile pe fond sunt clare, si ele erau clare, faptul ca si acum de dimineata vehiculati informatii ca aici in birou erau Dan Sova, Relu Fenechiu e fals.
 • Lucrurile sunt pe fagasul pe care ele erau.
 • Nu au fost nicio secunda decat in presa discutii pe tema ANAF.
 • Nu au fost niciodata diferente pe situatia prefectilor, ei sunt la Ministerul Internelor.
 • Nu au fost nici in legatura cu CNADNR, altceva decat ideea de reorganizare – trecerea autostrazilor la Ministerul Marilor Proiecte
 • Despre ministri delegati, v-am spus de aseara ca nu exista niciun fel de problema.
 • intrebat de ce a fost nevoie de discutii si amanari: Pentru ca noi avem, va spuneam si aseara, aveam foarte miulte proceduri de savarsit intr-un calendar foarte scurt.
 • Nu era vorba de vreun scandal.

 Victor Ponta, dupa intalnirea cu Crin Antonenescu:

 • Am discutat cu dl presedinte al Senatului si dl presedinte al Camerei Deputatilor.
 • Imediat ce se termina sedinta de la Camera Deputatilor pentru raportul privind imunitatea dl Stan se intrunesc Birourile Permanete ale celor camere, repartizeaza la comisiile reunite audierea ministrilor in cel mai scurt timp.
 • Dupa ce se audiaza ministrii, tot astazi la 15:00, la 16:00,  cand sunt gata audierile, avem sedinta de plen si voi cere votul de incredere al Parlamentului.
 • Cei 3 ministri delegati, unul de la PSD, unul de la PC, si unul de la PNL, a fost o decizie functionala si institutionala pe care au inteles-o toti colegii mei. Nu mai facem inca trei departamente juridice, departamente de contabilitate, departamente de persoanal, pentru 3 institutii noi. Departamentul juridic, contabilitate si de personal d ela Finante, de la Econiomie, de la Mediul raman cele actuale.
 • Ceea ce primeste fiecare ministru in parte, dna Varga primeste in mod direct maine, prin ordonananta de reorganizare a guvernului, atributiile privind conducerea pe domeniul Ape, Paduri si Piscicultura, dl Nita pe Energie si dna Grapini pe Turism, IMM-uri si Mediu de Afaceri.
 • Dincolo de partea strict functionala, pentru a nu trebui sa facem alte departamente si e vorba aici si de utilizarea fondurilor pe programe operarionale.
 • ANAF-ul nu are alt loc decat la Finante.
 • CNADNR-ul merge la ministrul pentru Marile Proiecte.
 • CNADNR-ul, sub coordonare ministrului pentru Marile Proiecte, se va transforma in Compania Nationala de Autostrazi.
 • Prefectii trec sub coordonarea centrala locul lor find la Interne.

Liderii USL nu au ajuns joi seara la nicio concluzie in ceea ce priveste atributiile ministerelor. Negocierile au continuat vineri dimineata in biroul lui Crin Antonescu de la Senat unde Victor Ponta a ajuns in jurul orei 9:00. Audierile ministrilor programate joi seara s-au amanat din cauza tensiunilor din interiorul USL, tensiuni declansate de decizia neasteptata a premierului desemnat Victor Ponta de a transforma trei ministri in ministri delegati (Lucia Varga de la PNL, Maria Grapini de la PC, Constantin Nita de la PSD). Ponta vrea ca o parte din atributiile CNADNR  sa treaca in subordinea ministrului Marilor Proiecte in timp ce PNL se opune. Liberalii i-au cerut lui Victor Ponta, ca dovada de incredere, sa faca rocada intre ministrii delegati. Ministerul Apelor si Padurilor sa fie preluat de PSD, la schimb PNL sa obtina Ministerul Marilor Proiecte de Infrastructura.

Liviu Dragnea (PSD) propus ministru al Dezvoltarii (si vicepremier in Guvernul Ponta II), a intrat in biroul lui Crin Antonescu in jurul orei 9:50.

 Radu Stroe (PNL), propus pentru portofoliul Internelor, a venit vineri dimineata dupa ora 9:30, la biroul presedintelui Senatului. Liberalul a declarat pentru presa ca prefecturile vor ramane la Interne, informeaza Mediafax.

Stroe a infirmat, astfel, informatia potrivit careia prefecturile ar urma sa treaca la Administratie, minister pentru care a fost propus social-democratul Liviu Dragnea.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.