Anghel Stanciu (PSD): Guvernul Ponta a copiat programul Boc pentru invatamant

Anghel Stanciu (PSD): Guvernul Ponta a copiat programul Boc pentru invatamant

by January 29, 2013 0 comments

Deputatul PSD Anghel Stanciu a criticat marti Guvernul Ponta pentru ca a alocat Educatiei un buget de doar 3,14% din PIB si pentru ca ar fi copiat din bugetele prezentate de Guvernul Boc. “Acest buget il stiu de 10 ani. Era bine macar sa se schimbe programul, softul. Sunt cifre la a treia zecimala copiate din programul Boc, inseamna ca a fost bun”, a spus Anghel Stanciu in Comisia de invatamint.
“Daca un premier tanar, un ministru de finante tanar, un ministru al bugetului – Liviu Voinea – mult mai tanar si conferentiar universitar daca nu ma insel, gasesc sa copieze de la cap la coada bugetul domnului Gherghina, atunci ma intreb: de ce am cheltuit bani cu dansii pentru scoala?”, s-a intrebat retoric Anghel Stanciu.

“Cu un astfel de buget, obiectivele pe care le-am laudat la investirea domnilor ministri si un program de guvernare aplicat catre elev, dar si catre profersor, este greu de indeplinit. Nu stiu ce guvern trebuie sa mai vina sa inteleaga ca sansa Romaniei o reprezinta invatamantul si cercetarea. Cat va trebui sa mai asteptam sa invatam de la finlandezi, norvegieni, suedezi, daca vreti si de la nemti ca n-aveau ce manca dupa al doilea razboi mondial si au dat 9% din PIB, de la japonezi. Noi ce dorim?”, a mai spus Stanciu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.