Crin Antonescu: PNL ia in calcul o candidatura separata la europarlamentare

Crin Antonescu: PNL ia in calcul o candidatura separata la europarlamentare

by January 23, 2013 0 comments

Preşedintele PNL Crin Antonescu spune că USL poate candida la europarlamentare fie împreună, fie separat, iar apoi în mod firesc fiecare eurodeputat se va duce la grupul politic din care face parte partidul său. “Din punct de vedere formal, putem să mergem și împreună și separat. Sigur, în condițiile în care mergem împreună, după alegeri, liberalii se duc liberali, pesediștii se duc la socialiști, iar conservatorii cum se vor decide, probabil că tot la liberali. Pe de altă parte, sigur că putem, cu acel prilej să candidăm și pe liste separate din capul locului. E o decizie care se va lua atunci, mi-e greu să vă spun acum”, a declarat el la Antena 3.
Victor Ponta a declarat miercuri că l-a informat pe preşedinte despre ideea comasării alegerilor prezidenţiale cu cele pentru PE în vara lui 2014, cumularea campaniilor fiind din punctul său de vedere un lucru “extraordinar”, premierul susţinând că Traian Băsescu nu a dat încă un răspuns.

“Eu am informat și pe președinte asupra acestui lucru, ori să avem un al doilea mandat (al lui Băsescu, n.r.) redus cu câteva luni, ori să avem un sistem ca în America – e adevărat că acolo e vorba doar de două luni, alegerile sunt în noiembrie și se intră în mandat la sfârșitul lui ianuarie; la noi ar fi vorba de patru-cinci luni – deci să avem un sistem în care alegerile se desfășoară odată cu cele pentru Parlamentul European și să intre în mandat noul președinte la expirarea mandatului președintelui. E o discuție în primul rând constituțională. Politic nu cred că e nicio problemă pentru că nici dl președinte Băsescu, după nouă ani și jumătate, nu cred că mai contează trei luni în plus sau în minus. E o discuție în primul rând de ce e mai bine pentru România și eu cred că e mai bine să avem mai puține alegeri anul viitor. Nu mai puține, că alegerile sunt tot alea, dar să le avem concentrate la sfârșitul lui mai sau în iunie, când au loc alegerile pentru Parlamentul European”, a mai argumentat primul-ministru.

Băsescu încă nu a dat un răspuns, a mai declarat Ponta. “Examinează. Nu mi-a dat nici un fel de răspuns, nici nu putea să-mi dea vreun răspuns pe loc. Evident, trebuie examinată. Este o idee (…) Ideea este să avem o lună-două de campanie electorală, nu douăsprezece luni”, a conchis el.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.