Dan Voiculescu propune combaterea evaziunii fiscale cu Armata. Ministrul Apararii: Noi avem alte atributii

Dan Voiculescu propune combaterea evaziunii fiscale cu Armata. Ministrul Apararii: Noi avem alte atributii

by January 15, 2013 0 comments

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat luni ca in sedinta USL la care a participat s-a discutat ideea detasarii de personal militar la Ministerul de Finante pentru implicarea in combaterea evaziunii fiscale, el invocand numarul insuficient de oameni care sa controleze evazionistii. “Am vorbit despre o masura cred eu foarte buna, la ora actuala la Ministerul Apararii exista personal disponibil care poate fi detasat in interesul serviciului la Ministerul de Finante, pentru a putea sa punem cat decat stavila evaziunii fiscale, pentru ca marea problema e controlul. Nu avem suficienti oameni care sa controleze evazionistii”, a sustinut Voiculescu, citat de agentia Mediafax.
“Oamenii din Armata au o statura, au o moralitate, o disciplina a muncii care ii recomanda pentru a fi controlori si vanatori de evazionisti”, a mai spus Voiculescu.

Mircea Dusa: Armata are cu totul alte atributii, nu exista temei legal pentru asa ceva

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a precizat ca legislatia actuala si constitutia Romaniei nu ofera Armatei “temei legal care sa se refere la o asemenea emisiune”.

“Cred ca dl Voiculescu se referea si facea o apreciere la adresa armatei, o institutie de onoare, cu o anumita disciplina, se referea la faptul ca o institutie organizata pe principii ar putea sa faca ordine in sistemul evaziunii fiscale”, a comentat Mircea Dusa (PSD), la Romania TV.

“Conform constitutiei si legislatiei actuale, nu vad un temei legal care sa se refere la o asemenea misiune. Nu e cazul ca armata sa se ocupe de combaterea evaziunii”, a subliniat acesta, comentand ca probabil Dan Voiculescu s-a referit la posibilitatea detasarii unor specialisti civili ai armatei din domeniul economic.

“Ma gandesc ca la asta se gandea dl Voiculescu atunci cand a facut declaratia. Armata are cu totul alte atributii si practic e al doilea minister de Externe al Romaniei, dupa Ministerul de Externe”, a mai spus Mircea Dusa.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.