Haos pe soselele nationale, chef la munte intre sefii drumurilor

Haos pe soselele nationale, chef la munte intre sefii drumurilor

by January 25, 2013 0 comments

Vicepremierul Liviu Dragnea a criticat conducerea Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale(CNADNR) pentru modul în care a prezentat informaţiile în Comandamentul de iarnă. Dan Şova, ministrul în subordinea căruia funcţionează CNADNR nu a fost prezent la şedinţa de dimineaţă. Într-un comunicat al CNADRNR se preciează că la Bâlea Lac, acolo unde a fost conducerea CNADNR, de joi până vineri, a avut loc o ”ședință operativă de iarnă.

 Mircea Pop a transmis un mesaj  în care a precizat că, în legătură cu afirmațiile confirm cărora s-ar afla la munte, se va emite un comunicat.

 Dragnea a criticat CNADRN că este “veriga slabă” şi că este ultima dată când acceptă “această bâlbă naţională”.

“Ori veniţi aici să informaţi, ori nu”, a mai transmis Dragnea conducerii CNADNR.

Vicepremierul a subliniat că CNADNR are “cele mai multe contracte sau toate contractele” pentru drumurile naţionale şi trebuie să prezinte informaţii precise despre ce se întâmplă cu intervenţiile pe aceste drumuri.

La şedinţa Comandamentului, mai multe autorităţile locale au reclamat că nu au putut comunica eficient cu reprezentanţii CNADNR în ultimele zile, cu atât mai puţin în ultimele ore.

Șefii de la drumuri, excursie la munte

În timp ce ministrul Liviu Dragnea ține comandament de iarnă, șefii de la Compania Națională de Drumuri ar fi la munte. Ziarul Evenimentul Zilei a încercat să ia legătura de Mircea Pop, directorul CNADNR, însă acesta a fost de negasit pe telefonul mobil.

Reporterii EVZ i-au dat si un mesaj în care l-au înbtrebat: „Domnule director este adevărat că sunteți la Bâlea Lac?”. Asta, pentru că, potrivit unor surse acesta ar fi la Bâlea Lac sau la Brașov. Mircea Pop nu a dat niciun semn la ora publicării știrii.

Nici secretara directorului nu știa unde este acesta. „Este pe teren, operativ, cu treabă. Nu știu unde este”, a explicat Roxana Ghiță, care s-a recomandat la telefon ca fiind secretara lui Mircea Pop.

Pe de altă parte, Raluca Donciu, de la biroul de presă al Companiei, a explicat, pentru ziarul Evenimentul Zilei, că directorul Mircea Pop este la Brașov. „Din câte știu eu este la Brașov. Nu știu ce face acolo”, a spus Raluca Donciu.  

Purtătorul de cuvânt al premierului Victor Ponta, Andrei Zaharescu a declarat că se va informa în ceea ce priveşte locul unde se află directorul CNADNR, Mircea Pop şi va încerca să afle dacă acesta este pe teren ” cu treabă” sau nu.

Potrivit unor surse din Companie, evenimentul a fost organizat de şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri din Braşov.

Şi în timpul videoconferinței organizate de comandamentul de iarnă de la Palatul Victoria miercui, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, i-a reproșat ministrului delegat Dan Șova că nu i-a răspuns la telefon. Șova a spus că va cerceta situația.

“Domnule viceprim-ministru, Marian Oprişan este numele meu, vă rog să îmi permiteţi, să-l rugaţi pe domnul ministru delegat Şova şi să-i spun următorul lucru: în judeţul Vrancea este cel mai mare nod rutier din sud-estul României, secţia de drumuri naţionale Vrancea este una mult subdimensionată şi că-l rog ca, împreună cu cei de la CNADNR, să ia măsuri pentru că Vrancea are o reţea de 570 km de drumuri naţionale şi întotdeauna – repet, întotdeauna – CNADNR nu şi-a făcut treaba pe sectoarele de drum din cei 570 de kilometri. Şi îl rog respectuos, poate răspunde şi la telefon, pentru că nu ca să-i declar dragoste, ci sunt reprezentantul legal şi constituţional a 400 de mii de cetăţeni, şi poate e bine să vorbească cu colegii atunci când sunt probleme urgente”, i-a transmis Oprișan lui Șova, prin intermediul vicepremierului Dragnea, care coordona videoconferința.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.