Sebastian Lazaroiu: PSD se va desparti de PNL la europarlamentare. PSD ar putea avea candidat propriu la prezidentiale

Sebastian Lazaroiu: PSD se va desparti de PNL la europarlamentare. PSD ar putea avea candidat propriu la prezidentiale

by January 23, 2013 0 comments

Consilierul prezidenţiale Sebastian Lăzăroiu susţine că, în spatele propunerii lui Victor Ponta de a comasa alegerile europarlamentare cu cele prezidenţiale se află intenţia PSD de a se despărţi de PNL la alegerile prezidenţiale. “Deci am intuit bine. PSD vrea sa se desparta la prezidentiale de PNL si comasarea cu europarlamentarele e un motiv bun, cele doua partide fiind in familii politice diferite in PE si nu pot candida impreuna. PNL nu s-a prins ce e cu ideea asta. A crezut ca e in favoarea lui Crin, ca ajunge mai repede presedinte. Dar cred ca intre timp s-au gandit si ei
mai bine…”, scrie Lăzăroiu pe Facebook.

Premierul Victor Ponta a anunţat că a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre posiblitatea ca alegerile prezidenţiale să fie organizate în luna mai sau iunie 2014, simultan cu alegerile auroparlamentare, dar că nu a primit încă un răspuns din partea acestuia.Premierul a explicat că organizarea alegerilor prezidenţiale în acelaşi timp cu cele europarlamentare ar asigura o campanie electorală de doar 1-2 luni şi ar evita situaţia în care România s-ar afla în perioadă electorală pe parcursul unui an întreg. “Este o idee, nu e nimic ascuns aici. Preşedintele nu mi-a dat un răspuns, nici nu avea cum aşa, imediat. Examinează ideea”, a spus Ponta.

“Să nu stăm iar tot anul în alegeri, adică în mai să avem alegeri pentru Parlamentul European, în noiembrie alegeri pentru președinte. Ar fi extraordinar de bine pentru noi, ca țară. Uitați-vă ce înseamnă un pic de stabilitate, apropos de modul în care ne împrumutăm, apropos de cursul euro-leu, apropos de discuțiile cu FMI, care până la urmă au fost mai ușoare decât se anticipa. Totul vine de la faptul că avem stabilitate și că neavând alegeri, oamenii sunt mult mai raționali. Deci anul viitor, dacă există vreo posibilitate constituțională, o discutăm”, a răspuns Ponta.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.