Calin Popescu Tariceanu condamna derapajele democratice din PNL

Calin Popescu Tariceanu condamna derapajele democratice din PNL

by February 20, 2013 0 comments

Calin Popescu Tariceanu spune, la RFI, ca face un apel la actuala conducere “sa reflecteze serios” in privinta modificarilor la Statutul PNL, care “nu vor face partidul mai atractiv, mai democratic, ci din contra”. Fostul premier liberal le cere colegilor de partid sa nu cada intr-o “somnolenta democratica” ce-i face sa nu mai observe aceste “derapaje democratice”. Miza pare sa fie dorinta unui control intern asupra tuturor deciziilor si un comportament care pare sa fie derivat din ideea ca cine nu este cu noi e impotriva noastra, mai afirma senatorul.
Calin Popescu Tariceanu spune ca “in mod normal, Congresul unui partid trebuie sa stabileasca niste linii directoare politice. Nu a existat pana in momentul de fata nici un fel de dezbatere interna pe subiectele majore care ar trebui sa fie cele de relatie a partidului cu cetatenii. Cu alte cuvinte, trebuie sa abordam o agenda politica ce se refera la agenda cetateanului si careia trebuie sa-i dam niste raspunsuri. Pana in momentul de fata, nimic din ceea ce ar fi trebuit sa fie nu a avut loc, adica o dezbatere interna in partid prealabila Congresului, care sigur, ar fi chemat sa adopte o serie de documente politice”.

Fostul premier liberal considera ca Statutul intern al PNL “necesita o modernizare si o democratizare. Am facut si amendamente in acest sens, cerand in mod explicit alegeri individuale pentru membrii structurilor de conducere, cat si alegere interna pentru viitorul candidat al PNL-ului la prezidentiale”.

Care e miza?

Intrebat care crede ca e miza ultimelor evolutii din PNL, Tariceanu a raspuns: “Miza pare sa fie mai degraba dorinta unui control intern asupra tuturor deciziilor si un comportament care pare sa fie derivat din ideea ca cine nu este cu noi e impotriva noastra si ca atare trebuie indepartat, trebuie eliminat. Mi se pare nefiresc, mi se pare absurd pana la urma si cu totul si cu totul in afara modului in care s-a facut politica in PNL. PNL este un partid de dezbateri libere, de confruntari de idei si de proiecte. Intotdeauna m-am bucurat ca nu exista unanimitati ca in partidele, poate, de sorginte comunista. Iata ca la PNL se doreste acum, probabil, tot asa, sa existe nu majoritati, ci unanimitati si lucrul acesta mi se pare regretabil!”.

Calin Popescu Tariceanu crede ca “foarte multi” dintre colegii sai “traiesc o mare bucurie a victoriei la alegeri, ceea ce este absolut firesc si acest lucru insa duce cateodata la o stare de exaltare, care e combinata cu un fel de somnolenta democratica, ce-i face pe multi sa nu mai observe aceste derapaje democratice in interiorul partidului si sa accepte asa, un mers in virtutea inertiei, care va afecta pana la urma credibilitatea partidului, imaginea partidului si a liderilor sai in ochii cetatenilor”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.