Crin Antonescu: Klaus Johannis va ocupa o functie de conducere in PNL. Il vad bun de premier, dar si de presedinte

Crin Antonescu: Klaus Johannis va ocupa o functie de conducere in PNL. Il vad bun de premier, dar si de presedinte

by February 20, 2013 0 comments

Preşedintele PNL Crin Antonescu a anunţat, miercuri, că va cere Consiliului Naţional Executiv al partidului o derogare de vechime astfel încât primarul Sibiului, Klaus Johannis, proaspăt devenit membru PNL, să poată candida la o funcţie de conducere în cadrul Congresului partidului care debutează vineri. Potrivit lui Johannis, Forumul Democrat al Germanilor din România, pe care îl conduce,  nu este partid politic iar statutul acestei organizaţii permite membrilor să se înscrie într-un partid, astfel că edilul Sibiului nu îşi pierde mandatul prin aderarea la PNL.  “Nu am de gând să părăsesc Forumul German. Având în vedere că FDGR nu e un partid şi statutul permite ca un membru să fie in acelaşi timp si membru al unui partid, nu voi fi in situaţia de incompatibilitate”, a susţinut proaspătul liberal.

Pe de altă parte, Johannis a precizat că, dacă va fi ales într-o funcţie de conducere în cadrul PNL, va renunţa la calitatea de preşedinte al FDGR. “E mai degrabă o problemă de moralitate”, a motivat Johannis.

Nici Crin Antonescu, nici Klaus Johannis nu au dorit să precizeze pentru ce funcţie de conducere ar urma să candideze primarul Sibiului.  “E un pic prea devreme pentru a intra în acest detaliu”, a subliniat Johannis.

Johannis spune că intrarea sa în PNL nu are nicio miză electorală, gestul fiind făcut după alegeri, însă nu este convins dacă decizia îl va ajuta la capitolul imagine, sau dimpotrivă. “Vom vedea (n.r.- dacă câştig sau pierd prin intrarea in PNL). Cu certitudine e un pas mai departe, in afara sferei pe care am ocupat-o până acum”, a spus primarul Sibiului.

Antonescu: Sunt foarte bucuros că o personalitate deosebită se alătură PNL

“Avem un congres, n-aş vrea să ratăm ocazia ca Klaus Johannis să fie reprezentat în conducerea partidului. Nu decid eu, asta e intenţia mea. Voi solicita maine CNEx o derogare de vechime pentru ca Johannis să poată candida pe o poziţie în conducerea partidului”, a explicat Antonescu.

Liderul PNL a relatat că i-a adresat lui Johannis o “invitaţie insistentă, de mai multă vreme” de a se alătura liberalilor, apreciind că edilul Sibiului este un om care, “dintre personalităţile publice din România, se bucură de o mare încredere, a dovedit că şi în România performanţa constantă şi pe durată considerabilă este posibilă, un om cu care toţi ne mândrim”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.