Deputatii au votat pentru dublarea salariilor inspectorilor de la ANI

Deputatii au votat pentru dublarea salariilor inspectorilor de la ANI

by February 26, 2013 0 comments

Deputatii au adoptat marti cu 219 voturi “pentru”, 50 “impotriva” si 13 “abtineri” proiectul de lege privind adoptarea OUG 5/2013 care prevede acordarea de majorari salariale inspectorilor de integritate din cadrul Agentiei Nationale de Integritate. Actul normativ  normativ propune modificarea cadrului legal privind salarizarea si alte drepturi salariale ale inspectorilor de integritate din cadrul ANI astfel: stabilirea unui salariu de baza pentru functiile de specialitate din cadrul ANI (director general, director, sef serviciu, inspector de integritate pe toate cele patru grade: superior, principal, asistent si debutant), astfel incat salarizarea sa fie la un nivel corespunzator rolului, atributiilor si statului ANI.

Secretarul de stat in Ministerul Justitiei Florin Motiu a precizat la dezbaterile din plen ca salariul brut al unui inspector principal va creste de la 4.375 de lei la 7.555 lei. “In cazul inspectorului debutant salariul brut era 1.924 lei si va fi 3.902 lei. Salariul brut al unui inspector asistent era de 2.976 de lei este de 6.825 de lei. In cazul inspectorului principal salariul brut era de 4.375 de lei si devine 7.555 de lei, iar salariul brut al unui inspector superior era 5.601 lei si este 8.285 de lei”, a explicat secretarul de stat.

Camera Deputatilor este prima Camera sesizata urmand ca Senatul sa dea votul final pe proiectul de lege privind Ordonanta 5/2013

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.