Fostii ministri Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan, condamnati definitiv la 3 ani de puscarie

Fostii ministri Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan, condamnati definitiv la 3 ani de puscarie

by February 25, 2013 0 comments

Fostii ministri ai Agriculturii Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan au fost condamnati, luni dimineata, de completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, la cate 3 ani de inchisoare cu executare in dosarul “Caltabosul”. Decizia de luni este definitiva. Completul de 5 judecatori a mentinut sentinta de 3 ani de inchisoare cu executare pronuntata pe 14 februarie 2012 de Sectia penala a ICCJ. Decebal Traian Remes s-a prezentat cu putin timp in urma la sediul Inspectoratului Judetean de Politie Maramures pentru a se preda (Antena 3).
Ioan Avram Muresan se afla in inchisoare din mai 2012, dupa ce a fost condamnat definitiv de instanta suprema la sapte ani de detentie intr-un alt dosar, in care a fost judecat pentru deturnare de fonduri.

De asemenea, denuntatorul celor doi, omul de afaceri Gheorghe Ciorba, a primit un an si sase luni de inchisoare cu suspendare, decizia fiind si in cazul sau definitiva.

Judecatorii au respins luni atat recursurile celor doi fosti ministri, cat si pe cel al procurorilor si au mentinut hotararea Sectiei penale a instantei supreme.

Decebal Traian Remes a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, alaturi de Ioan Avram Muresan, acuzat de complicitate la cumparare de influenta in forma continuata, si de omul de afaceri Gheorghe Ciorba, acuzat de cumparare de influenta.

Conform rechizitoriului DNA, in septembrie 2007, Ioan Avram Muresan ar fi inlesnit transmiterea promisiunii si darea unor produse in valoare de 1.500 lei si a sumei de 15.000 euro de la omul de afaceri Gheorghe Ciorba ministrului Agriculturii de la acea vreme, Decebal Traian Remes, pentru ca acesta sa favorizeze firmele lui Ciorba la licitatii publice organizate de institutii aflate in subordinea sa.

Banii si produsele alimentare au fost primite in scopul favorizarii firmei “Construct Europromt” SRL Certeze – apartinand fiului omului de afaceri Gheorghe Ciorba – la castigarea a doua licitatii publice de atribuire de lucrari de amenajari funciare, prin exercitarea influentei pe care ministrul o avea asupra functionarilor insarcinati cu derularea procedurilor de achizitie publica de la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare Ramnicu Valcea.

La 10 martie 2008 s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra imobilului din municipiul Baia Mare al lui Decebal Traian Remes, in vederea confiscarii sumelor care au reprezentat obiectul infractiunii de trafic de influenta.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<