Fostul sef al biroului de presa al PSD, numit director general al agentiei de presa Agerpres

Fostul sef al biroului de presa al PSD, numit director general al agentiei de presa Agerpres

by February 25, 2013 0 comments

Parlamentarii l-au ales luni prin vot secret cu buletine de vot, în cadrul şedinţei de plen reunit, pe Alexandru Giboi în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Presă Agerpres cu 278 de voturi “pentru” şi 58 “împotrivă”, pentru un mandat de cinci ani. În timpul dezbaterilor din plenul reunit, deputatul PDL Gheorghe Tinel a declarat că grupurile parlamentare ale democrat-liberalilor vor vota împotriva numirii lui Alexandru Giboi la şefia Agerpres-ului, deoarece în opinia lor “directorul de presă al PSD-ului nu poate fi şeful Agrepres-ului”.
,,Avem în faţă nominalizarea domnului prim-ministru Victor Ponta pentru funcţia de director general al Agerpres. Din punctul de vedere al PDL, nu credem că este o nominalizare corectă. Dacă în fruntea uneia dintre cele mai importante instituţii de presă din România, PSD vine cu directorul de presă al partidului, crezând că îşi va ameliora imaginea în străinătate, este o mare greşeală. Eu cred că PSD-ul şi USL în integralitatea lui putea să găsească altă soluţie pentru această funcţie. PDL, cât a guvernat, nu a procedat în acest fel şi nu a făcut nici o schimbare la Agerpres. PDL va vota împotriva acestei propuneri pentru că nu credem că directorul de presă al PSD-ului poate fi şeful Agerpres-ului”, a afirmat Gheorghe Tinel.

Alexandru Giboi era şeful Biroului de presă al PSD.

Guvernul a anunţat luni că premierul Ponta a hotărât înlocuirea directorului general Agerpres Ioan Roşca. “În urma numeroaselor sesizări primite din partea unor asociaţii profesionale ale jurnaliştilor, naţionale şi internaţionale, care acuză abuzurile conducerii Agerpres împotriva angajaţilor agenţiei, primul-ministru Victor Ponta a hotărât înlocuirea directorului general Ioan Roşca. În cursul acestei zile, primul-ministru Victor Ponta l-a propus pentru funcţia de director general pe Alexandru Ion Giboi”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Giboi a fost propus în funcţia de director general al Agerpres de către premierul Victor Ponta.

Potrivit legii sale de funcţionare, Agerpres este condusă de un consiliu director, coordonat de un director general cu rang de secretar de stat.

Directorul general este propus de primul-ministru şi numit prin votul Parlamentului, cu avizul comisiilor de specialitate, în şedinţă comună a celor două Camere, în cel mult 15 zile de la nominalizare. În cazul unui vot negativ, procedura se reia în cel mult 30 de zile.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.