George Maior (SRI): Securistii gen Ioan Nicolae au distrus statul. Asta faceau pe vremea lui Ceausescu

George Maior (SRI): Securistii gen Ioan Nicolae au distrus statul. Asta faceau pe vremea lui Ceausescu

by February 23, 2013 1 comment

Directorul SRI George Maior a afirmat, referindu-se la acuzaţiile omului de afaceri Ioan Niculae, că Securitatea la care acesta a lucrat “a distrus un stat”, apreciind că foşti reprezentanţi ai Securităţii vor să demonstreze ca SRI face poliţie politică în timp ce ei înşişi au trăit din acest lucru.Şeful SRI, atac la cel mai bogat român: Securitatea la care a lucrat dânsul a distrus România.

“Domnul Niculae dacă tăcea, filozof rămânea. O să îi răspund în felul următor: Securitatea la care domnia sa a lucrat a distrus un stat, l-a şters de pe harta politică, strategică a lumii civilizate şi nu a înţeles deloc prin aceasta lumea în care trăia şi acţiona acel stat, din păcate. Ca exponent vechi al acestui organism, nici el nu cred ca înţelege foarte bine despre ce lume vorbim în secolul XXI”, a declarat Maior, vineri, la Digi24, întrebat despre afirmaţii ale lui Niculae potrivit cărora serviciile secrete au distrus cel mai mult in ultimii 23 de ani.

El a spus că secţia în care a lucrat Ioan Niculae era Direcţia economică a Securităţii, care apăra “un sistem de comandă în economie care s-a dovedit a fi falimentar inclusiv din punct de vedere al logicii pieţei”.

George Maior a negat existenţa unei discuţii cu premierul Victor Ponta pe tema acuzaţiilor reciproce dintre Sorin Roşca Stănescu şi Sebastian Ghiţă privind legăturile cu serviciile secrete.

“Pe aceasta chestiune n-aş fi avut de ce să am. Am multe discuţii cu domnul Ponta pe informaţii pe care le transmitem Guvernului, premierului. Ce este în interiorul partidelor e o chestiune care nu mă prea interesează. Mă interesează în schimb când foşti reprezentanţi ai Securităţii încearcă să demonstreze că SRI face poliţie politică în timp ce ei înşişi au trăit din acest lucru”, a spus Maior.

El a precizat că aceste dezbateri nu afectează relaţiile cu partenerii externi, care “văd cine vorbeşte, despre ce vorbeşte şi cum o face”, dar şi că nu există nicio implicare străină, fiind vorba doar despre interese locale.
“Aceste chestiuni poate servesc câteodată unor interese străine pe care n-am să le mentionez aici, este posibil şi acest lucru. Slăbiciunea unui serviciu – percepută ca atare ea nu există din punct de vedere structural – este fericirea unui serviciu ostil”, a adăugat directorul SRI.

 

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. Gogu
    #1 Gogu 25 February, 2013, 05:11

    Pe zi ce trece tot mai filozof si tot mai nervos, ceea ce este o vulnerabilitate maxima in munca de informatii !!! Sfirsitul e aproape !!! Apoi valea la Ardeal ca esti prea ”destept” pentru noi, ”sudistii” !!!!

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.