Victor Ponta: Traian Basescu e prieten cu Victor Orban si cu FIDESZ. Sa nu uitam cine este prieten cu dusmanii Romaniei

Victor Ponta: Traian Basescu e prieten cu Victor Orban si cu FIDESZ. Sa nu uitam cine este prieten cu dusmanii Romaniei

by February 18, 2013 0 comments

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că PDL şi preşedintele Traian Băsescu sunt prieteni cu FIDESZ şi Viktor Orban, el arătând că acest lucru nu trebuie uitat şi adăugând: “Să nu uităm cine e prieten cu duşmanii României”. “Când vorbeşti de FIDESZ şi de Viktor Orban nu ai cum să nu vorbeşti de PDL, de Traian Băsescu. Domna Boagiu e colegă în conducerea PPE cu Viktor Orban. Deci, ei l-au propus pe domnul Tokes vicepreşedinte al Parlamentului European, deci ei sunt prieteni, să nu uităm lucrul ăsta, totuşi, cine e prieten cu duşmanii României”, a spus Ponta.

El a precizat că nu doreşte să se exprime în numele Parlamentului român pe scandalul diplomatic al steagurilor, arătând că, din punctul său de vedere, în continuare, nu există niciun fel de problemă între România şi Ungaria, cu atât mai puţin nu există o problemă între autorităţile române şi minoritatea maghiară din România.

“Există un interes politic de campanie al celor aflaţi acum la guvernare în Ungaria, al celor de la FIDESZ, colegi şi prieteni cu PDL în PPE. Noi trebuie să fim foarte deştepţi, fermi dar deştepţi, să nu ne lăsăm provocaţi. De fapt pe ei nu îi interesează nici ce se întâmplă în România, nici ce face sau nu face comunitatea maghiară în România, pe ei îi interesează să câştige voturi în alegerile din Ungaria”, a spus Ponta.

Premierul a adăugat că PDL, ca prieten al FIDESZ, trebuie să spună acestora liderilor acestuia că scandalul diplomatic al steagurilor nu are legătură cu Europa şi cu secolul XXI.

“În mod clar, aici PDL ar trebui să le spună prietenilor lor pe care i-au sprijint de la FIDESZ, doamna Macovei lui domnul Tokes şi toate celelalte perechi binecunoscute, că acest gen de provocări nu au legătură cu ideea europeană şi cu secolul XXI. Asta e poziţia mea ca premier, în rest Parlamentul are propriile proceduri”, a spus Ponta.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<