Adrian Nastase: Unii regreta ca am folosit doar un cartus. Am dreptul sa detin pentru armele mele, mii de cartuse

Adrian Nastase: Unii regreta ca am folosit doar un cartus. Am dreptul sa detin pentru armele mele, mii de cartuse

by March 28, 2013 0 comments

“Unii regretă că am folosit doar un cartuş”, scrie Adrian Năstase, pe blog. Fostul premier Adrian Năstase este urmărit penal într-un nou dosar. Năstase este acuzat că deţinea ilegal peste 400 de cartuşe.”Poate că unii dintre voi s-au întrebat de ce nu am comentat deschiderea, acum, a dosarului cu cartuşele sau de ce DNA a trimis la Curtea Supremă, în aceste zile, motivarea recursului în dosarul “Zambaccian”. Simplu. Am considerat că este vorba de coincidenţe. În plus, având dreptul să deţin pentru armele mele, de diferite calibre, câteva mii de cartuşe, ceea ce mi-ar fi “permis”, în ultimii 20 de ani, să organizez un mic genocid, ceea ce nu s-a întâmplat, m-am gândit că, de fapt, unii au regretat că în seara de 20 iunie nu am folosit decât un singur cartuş din cele 400 din calibrul 38 special”, scrie Năstase, pe blog.
Adrian Năstase este urmărit penal într-un nou dosar. Cercetarea vizează nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

“În continuarea cercetărilor în cauza constituită ca urmare a disjungerii din dosarul privind tentativa de sinucidere a numitului NĂSTASE ADRIAN, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus începerea urmăririi penale faţă de acesta sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, prevăzută de art. 279 alin. 1 Cod penal. Prin rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

La data de 21.06.2012, s-a constatat că învinuitul Năstase Adrian deţinea fără drept, la domiciliul său, un număr de 359 cartuşe calibru 38 special, în plus faţă de cantitatea de 50 bucăţi menţionată în permisul de port armă, respectiv 6 cartuşe calibru 338 Win şi 34 cartuşe calibru 222 Rem, pentru care nu era autorizat să deţină”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.