Ministrul Dan Sova: Chit ca ma mut cu cortul acolo si tot terminam autostrada Comarnic in 2016

Ministrul Dan Sova: Chit ca ma mut cu cortul acolo si tot terminam autostrada Comarnic in 2016

by March 27, 2013 0 comments

Ministrul delegat Dan Sova a vorbit, marti seara, despre viitoarea autostrada Comarnic, asigurand oamenii ca pana in 2016 aceasta va fi finalizata, chiar daca inca nu se stie cine o va construi. “O incepem si o terminam pana in 2016 chit ca ma mut pe ea. Ma mut cu cortul pe autostrada Comarnic si tot o termin”, a declarat Sova la Digi 24. In privinta companiei care va executa lucrarile, ministrul delegat sustine ca in octombrie va fi aleasa castigatoarea.
“In aprilie va incepe dialogul competitiv cu toti cei patru (candidati – n.red.) si in luna octombrie vom desemna castigatorul. (…) Dialogul competitiv e o procedura care include tot ceea ce inseamna licitatia deschisa, plus cateva etape si conditii suplimentare. E mai grea decat licitatia deschisa”, a explicat Sova.

Acesta a adaugat ca nu procedura este problema, ci finantarea. “Proiectul e greu, reamintesc ca in 2004 procedura a esuat, la fel in 2011, pentru ca proiectul nu a fost bancabil. Bancile nu au vrut sa il finanteze”, a continuat ministrul delegat, adaugand ca el considera aceasta autostrada o proba de foc pentru a-si demonstra daca poate sa faca ceea ce nu au reusit Guvernele anterioare.

“E o demonstratie nu ca poate Sova, ci ca in Romania se poate, pentru ca am obosit ca atunci cand deschid o usa inainte sa spun ‘Buna ziua’ mi se spune ‘Nu se poate'”, a precizat Sova.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<