Traian Basescu: Miscarea Populara a fost ideea mea. Voi veghea ca ea sa existe

Traian Basescu: Miscarea Populara a fost ideea mea. Voi veghea ca ea sa existe

by March 28, 2013 0 comments

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit, miercuri, despre înfiinţarea fundaţiei Mişcarea Populară de către consilierul Cristian Diaconescu, spunând că nu va face parte din ea atât timo cât va fi şef de stat, dar că va veghea ca aceasta să existe. “Nu voi face parte din Miscarea Populara cat sunt presedinte, dar voi veghea ca ea sa existe. In niciun caz un consilier prezidential nu va fi presedinte. S-a oferit Cristian Diaconescu sa o lanseze. Trebuie gasit un om credibil, care sa fie o expresie a neangajamentului politic – un om cu prestigiu care poate sa fie din zona afacerilor, cultura, jurnalism”, a declarat Preşedintele, la B1 TV.

În cadrul aceleiaşi declaraţii, şeful statului a explicat că fundaţia este deschisă tuturor celor care nu sunt afiliaţi politic.

“Miscarea Populara e deschisa celor care nu sunt angajati politic in acest moment, iar cei care au carnet de partid sa-si vada de partidele lor. L-am rugat pe dl Cristian Diaconescu sa anunte ca nu la Fundatia Miscarea Populara se poate refugia cineva”, a mai spus Băsescu.

Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a anunţat zilele trecute, într-o postare pe blog, decizia de iniţiere a procedurilor pentru înfiinţarea Fundaţiei “Mişcarea Populară”.

“Astăzi am decis, împreună cu colegii mei, să iniţiem procedurile pentru înfiinţarea Fundaţiei «Mişcarea Populară». Ştiu că acest subiect va capta atenţia presei româneşti şi a opiniei publice deopotrivă – semn că noua noastră formă de expresie, care îşi propune să promoveze valorile de centru-dreapta, este aşteptată atât ca nouă platformă socio politică, dar şi un real catalizator pentru implicarea societăţii româneşti în elaborarea şi implementarea deciziilor majore care ne privesc”, a spus Diaconescu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.