Vasile Blaga: O alianta normala ar fi PDL-PNL, nicidecum una cu PP-DD

Vasile Blaga: O alianta normala ar fi PDL-PNL, nicidecum una cu PP-DD

by March 5, 2013 0 comments

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat marti, la Slatina, ca vede drept normala o alianta de guvernare PDL – PNL, dar nu si una cu PP-DD, chiar daca punctual, in Parlament, PDL a colaborat si poate colabora in continuare cu acest parti, potrivit Agerpres. Raspunzand unor intrebari din partea presei, Blaga a afirmat ca nu isi doreste “spargerea USL”, pentru ca PDL este acum in opozitie si trebuie sa fructifice perioada de opozitie pentru a se reconstrui, dar ca, in situatia destramarii USL, ar fi normala o guvernare a PDL cu PNL, mai ales ca cele doua formatiuni au mai fost impreuna la guvernare si au avut o buna colaborare.
“O guvernare normala ar fi cea cu PNL, pentru ca noi nu avem probleme din acest punct de vedere, n-am avut niciodata, in a pune la punct un program de guvernare alaturi de ei, in a stabili tinte de TVA, tinte de cota unica cu PNL, n-am avut niciodata problemele astea. Pe cand in 2009, cu PSD n-am putut face nimic, doar la reducerea cheltuielilor a fost adoptat un singur lucru, pentru reducerea cheltuielilor ii trimitem acasa in concediu fara plata. Ar fi naturala o alianta cu PNL, dar este mult pana atunci. Eu le doresc sa ramana impreuna si sa plateasca impreuna”, a declarat presedintele PDL.

In ceea ce priveste relatia PDL cu PP-DD, Vasile Blaga a mentionat ca cele doua partide au colaborat pentru a depune motiunea simpla pe subiectul Schengen, precum si pentru a putea contesta la Curtea Constitutionala statutul parlamentarilor.

“Iata, punctual, cum este situatia motiunii Schengen, vom colabora in Parlament pentru a putea depune o motiune simpla. Asa cum am contestat la Curtea Constitutionala statutul parlamentarilor si am avut nevoie de o semnatura in Senat si ne-au dat-o de la PP-DD. […] Din punctul acesta de vedere mai avem multe de facut si putem colabora pe astfel de teme, in schimb nu ma vad la guvernare cu domnul Dan Diaconescu”, a adaugat presedintele PDL.

Vasile Blaga s-a aflat marti la Slatina pentru a-si lansa motiunea “Romania Dreapta – PDL – politica dincolo de lozinci”, el fiind insotit de sustinatorii sai, deputata Raluca Turcan, secretarul general Gheorghe Flutur, europarlamentarul Traian Ungureanu si europarlamentarul Rares Niculescu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.