Monica Macovei: Premierul Victor Ponta minte de la o ora la alta. El sfideaza Comisia Europeana si CSM

Monica Macovei: Premierul Victor Ponta minte de la o ora la alta. El sfideaza Comisia Europeana si CSM

by April 3, 2013 0 comments

Fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei, europarlamentar PDL, susţine că premierul Victor Ponta “minte de la o oră la alta şi sfidează Comisia Europeană şi CSM”. Macovei mai arată, într-un comunicat de presă, că “niciun procuror cu experienţă care a lucrat la DNA în ultimii ani nu se află pe «lista lui Ponta»”. “Şi asta în ciuda recomandărilor Comisiei Europene care amintea în raportul MCV din 30 ianuarie 2013 că «numirea unui nou Procuror General şi a unui nou Procuror şef al DNA să fie atât un proces deschis şi transparent, cât şi unul în cadrul căruia să fie aleşi candidaţi având competenţe specifice, integri şi cu rezultate în acţiunea anticorupţie»”, adaugă Monica Macovei.

În opinia sa, “ignorarea procurorilor care au confirmat că pot lucra independent şi imparţial este lovitura de graţie pe care Ponta o dă justiţiei”.

Monica Macovei mai susţine că “propunerea lui Tiberiu Niţu pentru funcţia de procuror general este sfidătoare”, având în vedere că la concursul organizat în 2012 acesta a avut “o prestaţie ridicolă şi a fost respins de CSM”. “Ponta nu a aplicat nicio procedură de selecţie pentru a ajunge la această listă de propuneri, deşi CSM i-a atras atenţia public că aceasta este calea de urmat, fiind cea convenită şi cu Comisia Europeană. Ponta arată că nu dă doi bani pe recomandările Comisiei şi pe opiniile CSM”, mai susţine europarlamentarul PDL.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.