Ponta le-a cerut liberalilor sa accepte numirea lui Kovesi. PNL a refuzat ministerul Justitiei

Ponta le-a cerut liberalilor sa accepte numirea lui Kovesi. PNL a refuzat ministerul Justitiei

by April 3, 2013 0 comments

Surse politice au declarat pentru Hotnews.ro ca in sedinta USL, Victor Ponta a cerut mentinerea propunerilor facute la DNA si Parchetul General in timp ce liberalii au refuzat oferta. Crin Antonescu i-ar fi spus premierului ca liberalii accepta sa numeasca ministerul Justitiei cu o conditie: sa anuleze propunerile pentru DNA si Parchetul General.  De altfel inaintea sedintei USL, vicepresedintele PNL, Tudor Chiuariu a declarat ca viitorul ministru al Justitiei pe care PNL il va nominaliza va anula propunerile lui Victor Ponta.
In spatele usilor inchise, premierul i-a rugat pe liberali sa mentina propunerile facute de el la DNA si Parchet insa acestia au declinat oferta. Ponta le-a fi oferit varianta preluarii unui alt minister iar Justitia sa treaca la PSD.

“Nu a fost oferit vreun anume minister la schimb insa stim foarte bine ca cele care au resurse nu vor fi cedate de PSD. Probabil ne aruncau un minister lipsit de importanta. Pentru a evita discutiile si dezbaterile la televizor, Antonescu a luat decizia cea mai buna sa nu acceptam nimic la schimb. Asa cel putin am evitat criticile din punct de vedere mediatic”
, au explicat surse din interiorul PNL.

Aceleasi surse sustin ca Antonescu i-ar fi spus lui Ponta ca nu poate si nu accepta sa o mentina pe Kovesi la DNA si asta pentru ca nu se poate sinucide politic si nici partidul sau nu accepta nominalizarea. Totodata Antonescu i-ar fi spus ca daca doreste sa mentina propunerea sa isi asume conducerea ministerului.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.