Premierul Victor Ponta se razgandeste, la presiunile PNL si nu va mai face numirile la sefia Parchetelor. Aceasta sarcina revine viitorul ministru al Justitiei

Premierul Victor Ponta se razgandeste, la presiunile PNL si nu va mai face numirile la sefia Parchetelor. Aceasta sarcina revine viitorul ministru al Justitiei

by April 2, 2013 0 comments

Premierul Victor Ponta s-a razgandit si nu va mai face propuneri pentru cei doi procurori-sefi – Parchet si DNA – in calitate de ministru interimar al Justitiei, asa cum anuntase luni seara, ci va numi mai intai un nou ministru al Justitiei, care va conduce aceste proceduri. Primul ministru a participat, marti, la sedinta Sectiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, declarand, la final, ca “N-am facut niciun fel de nominalizare si n-am vorbit de niciun fel de nume, nici aici cu sectia de procurori. Am avut o discutie legata de procedura – daca mergem pe propunerea ministrului Justitiei, avizul CSM si presedinte, sau daca mergem pe cealalta varianta. Opinia este de a merge pe o procedura de selectie cu acele etape pe care le stiti foarte bine”, a afirmat Ponta.

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt-Haineala, a confirmat ca sectia de procurori se pronunta pentru continuarea procedurii de selectie demarate in mandatul de ministru al Justitiei al Monei Pivniceru.

“Probabil voi numi intai un nou ministru al justitiei care va conduce aceste proceduri. Tot timpul am spus ca ma consult cu sectia de procurori a CSM. N-am facut niciun fel de nominalizare, nu am vorbit de niciun fel de nume. Am avut o discutie cu Sectia de procurori despre procedura. Opinia este de a merge pe o procedura de selectie. Am luat act de acest punct de vedere”, a declarat primul ministru dupa sedinta CSM.

Intrebat cine sunt procurorii dintre care se va face selectia, Ponta a raspuns “toti cei care vor sa se inscrie.”

“Sectia de procurori are cu totul alta parere decat acea procedura stabilita cu fostul ministru si Comisia Europeana”, a mai spus Ponta, adaugand ca “O sa il anunt pe presedinte (Traian Basescu – n.red.) ca nu o sa avem o procedura rapida.”

“Nu am facut nicio propunere de persoane, nu s-a pus problema sa fac propuneri. Eu am propus o procedura directa, sa fac o propunere, presedintele sa o avizeze. Sectia de procurori are o alta propunere”, a mai spus Ponta.

“O sa discut cu domnul Antonescu.” (intrebat in cat timp va propune un ministru al Justitiei)
“Nu am discutat despre niciun fel de nume la Ministerul Justitiei.”

“O sa discut cu presedintele ca sa il anunt la ce concluzii am ajuns in urma discutiei. Nu era nevoie ca presedintele sa imi dea de inteles ce procedura prefera, a spus la toate televiziunile”, a incheiat Ponta.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.