Un nou termen in dosarul de coruptie a lui Dan Voiculescu. Au trecut aproape 1600 de zile de la inceperea procesului

Un nou termen in dosarul de coruptie a lui Dan Voiculescu. Au trecut aproape 1600 de zile de la inceperea procesului

by April 30, 2013 0 comments

Dan-VoiculescuTribunalul Bucuresti judeca, marti, un nou termen in dosarul de coruptie al lui Dan Voiculescu privind privatizarea Institutului pentru Cercetari Alimentare (ICA). Voiculescu este prezent la sedinta de judecata dupa ce la termenul anterior, prin avocatii sai, a cerut restituirea dosarului la DNA pentru refacerea urmaririi penale. Magistratii au respins cererea si au decis sa mentina toate actele si masurile dispuse de Inalta Curte, instanta de unde a fost mutat dosarul de coruptie dupa ce Voiculescu si-a dat demisia din functia de senator. De la trimiterea in judecata a lui DAn Voiculescu in dosarul ICA au trecut 1.593 de zile si inca nu s-a dat o sentinta pe fond.

La termenul anterior, pe 9 aprilie, Magistratii Tribunalului Bucurestiau decis sa respinga cererea lui Dan Voiculescu de a returna dosarul sau de coruptie la DNA, astfel incat judecarea cauzei va continua cu termen pe 30 aprilie. Magistratii Tribunalului au decis sa mentina toate actele si masurile dispuse de Inalta Curte, instanta de unde a fost mutat dosarul de coruptie dupa ce Voiculescu si-a dat demisia din functia de senator.

Tribunalul a respins si celelalte cereri ale lui Voiculescu prin care solicita anularea expertizei financiar-contabile dispuse anterior de judecatorii Inaltei Curti si scoaterea Ministerului Agriculturii si a Agentiei Domeniilor Statului (ADS) din acest proces ca parti civile.

Dosarul “ICA” in care Dan Voiculescu este acuzat de coruptie in cazul privatizarii Institutului pentru Cercetari Alimentare (ICA) a ajuns la al 54-lea termen. Au trecut circa 1.600 de zile de la trimiterea in judecata si inca nu s-a dat o sentinta pe fond.

De amintit ca Dan Voiculescu a judecat “alba-neagra” in repetate randuri cu functia sa de senator – demisionand de mai multe ori din Parlament si fortand Inalta Curte ca de fiecare data sa retrimita dosarul la Tribunal si invers – tergiversand astfel derularea procesului.

Reamintim ca Dan Voiculescu a fost trimis in judecata in decembrie 2008 de procurorii DNA, in calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (GRIVCO) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si director general al SC ‘Bioprod’ SA Bucuresti.

Procurorii anticoruptie il acuza pe Voiculescu de infractiunile de folosire de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum si de spalare de bani, ambele infractiuni savarsite in forma continuata.

In acest dosar a mai fost trimis in judecata fostul administrator al SC ‘Benefica’ SA Bucuresti (firma din grupul GRIVCO) Jean-Catalin Sandu, pentru complicitate la infractiunea de stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general si membru al AGA si, ulterior, al CA al ICA SA Bucuresti, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Dan Voiculescu si-a dat demisia de ori din Senat in ultimele 12 luni sub diferite pretexte, reusind astfel sa amine judecarea dosarului trimis succesiv de la Inalta Curte la Tribunalul Bucuresti.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.