Filialele din Ardeal ale PDL refuza ruperea partidului. Nu vor intra in partidul Elenei Udrea

Filialele din Ardeal ale PDL refuza ruperea partidului. Nu vor intra in partidul Elenei Udrea

by May 15, 2013 0 comments
emil-boc-vasile-blaga-si-theodor-paleologu-depun-luni-candidaturile-pentru-sefia-pdl-92544[1]Nume grele din PDL ca Emil Boc, Roberta Anastase sau Ioan Oltean nu sustin demersul initiat de Elena Udrea de a parasi PDL. Surse politice au declarat pentru Hotnews.ro ca organizatiile din Transilvania s-au intalnit inainte de Paste cu Emil Boc si au discutat despre proiectul politic initiat de sustinatorii lui Traian Basescu. Potrivit surselor citate, organizatiile si parlamentarii fideli lui Emil Boc, Ioan Oltean, Roberta Anastase nu vor parasi partidul. Elena Udrea si sustinatorii acesteia poarta negocieri intense pentru ruperea PDL si infiintarea unui grup parlamentar independent, atat la Camera Deputatilor cat si la Senat, care sa adere la Partidul Popular.
“Sase organizatii din Transilvania impreuna cu parlamentarii, primarii si consilierii judeteni raman in PDL si nu sunt de acord cu planul de rupere a partidului. Emil Boc pledeaza pentru unitatea partidului si spera intr-o colaborare cu proiectul politic initiat de sustinatorii lui Traian Basescu. Elena Udrea beneficiaza de sprijinul parlamentarilor PDL care sunt izolati sau in conflict cu organizatiile din care provin”, au explicat sursele Hotnews.ro.

Printre parlamentarii dispusi sa paraseasca partidul alaturi de Elena Udrea se numara Florin Popescu, Eugen Tomac, Gheorghe Tinel si Clement Negrut.

Intalnirea lui Emil Boc cu sefii de organizatii din Transilvania a avut loc in contextul in care sustinatorii lui Traian Basescu pregatesc relansarea Partidului Popular, iar Elena Udrea negociaza cu parlamentarii PDL sa se alature noului proiect politic.

“Scindarea partidului nu este o solutie viabila. Este extrem de riscant pentru fortele de centru dreapta in contextul in care daca PDL va fi rupt, va scadea sub 10 %, iar lansarea unui nou partid nu poate coagula electoratul necesar pana la alegerile europarlamentare din 2014. Nu sustinem fracturarea PDL ci, pledam pentru o colaborare cu toate fortele de centru dreapta”, au explicat sursele citate.

In prezent, liderul Partidului Popular este fermierul Costel Caras, insa la sfarsitul lunii mai se va organiza un Congres ordinar pentru relansarea partidului si infiintarea unei conduceri colective. Potrivit surselor citate, in septembrie, dupa coptarea oamenilor fideli lui Traian Basescu si Elenei Udrea  ar urma sa se organizeze un Congres extraordinar in care se va stabili o noua conducere a Partidului Popular.
Potrivit unor surse politice, fidelii Elenei Udrea ar fi trebuit sa anunte astazi ruperea de PDL, dar unele neintelegeri intre parlamentari ar fi aminat momentul.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.