Kelemen Hunor (UDMR): DNA a preluat rolul politiei politice

Kelemen Hunor (UDMR): DNA a preluat rolul politiei politice

by May 15, 2013 0 comments

13186009812010_11_04_kepg_1271415815_kelemen_hunor_csomakoros_03_rsz[1]Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marti seara, la postul maghiar Duna TV, ca retinerea presedintelui Consiliului Judetean Harghita, Csaba Borboly arata ca “Directia Nationala Anticoruptie a preluat rolul politiei politice”, dupa ce instanta a respins cererea ce arestare a presedintelui CJ Harghita. Declaratia este postata si pe site-ul postului TV, in cadrul prezentarii emisiunii Kozbeszed (Dialog public) difuzate marti seara. Duna TV il citeza si pe liderul Partidului Popular Maghiar din Transilvania, Toro T. Tibor, care condamna “intimidarea si amenintarea politica”, respectiv executia politica pe criteriul etnic. La emisiune a participat si presedintele CJ Harghita, Borboly Csaba.
Emisiunea cuprinde mai multe declarații dure ale celor doi lideri, Kelemen și Toro legate de justiția din România și de activitatea DNA. Emisiunea va fi postată în integralitate pe site-ul televiziunii în cursul zilei de maine.

Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, retinut luni de procurorii DNA pentru fapte de coruptie, va fi cercetat in libertate, dupa ce Curtea de Apel Targu Mures a respins, marti, propunerea DNA de arestare preventiva a acestuia, el avand interdictia de a parasi localitatea de domiciliu, anunta Mediafax. Curtea de Apel Targu Mures a respins, marti, propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile in cazul lui Borboly Csaba, presedintele CJ Harghita, dar si in cazul celorlalti trei barbati retinuti in acest dosar.

Astfel, Borboly Csaba, Palffy Domokos, Csiszer Botond-Benedek si Sofalvi Laszlo vor fi cercetati in libertate, avand interdictia de a parasi localitatile de domiciliu. Decizia instantei poate fi atacata cu recurs in termen de 24 de ore.

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, a fost retinut, luni, de catre procurorii DNA, pentru doua infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, ambele in forma continuata, luare de mita in forma continuata, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata, doua infractiuni de instigare la uz de fals, doua infractiuni de fals intelectual si denuntare calomnioasa.

Potrivit DNA, in acelasi dosar au fost retinuti Palffy Domokos, consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Harghita si administrator de fapt al SC Stravia Group SRL din Goagiu – judetul Harghita, Csiszer Botond-Benedek, director executiv al Directiei Drumuri Judetene din cadrul CJ, si fostul vicepresedinte al CJ Sofalvi Laszlo.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.