Rezilierea contractului lui Bechtel, amanata. Corpul de Control al premierului va face verificari asupra derularii lucrarilor la Autostrada Transilvania

Rezilierea contractului lui Bechtel, amanata. Corpul de Control al premierului va face verificari asupra derularii lucrarilor la Autostrada Transilvania

by May 27, 2013 0 comments

01psd_7568c43dca[1]Contractul cu Bechtel privind constructia autostrazii Transilvania ar urma sa fie reziliat in urmatoarele zile, si nu luni, asa cum anuntase saptamana trecuta ministrul Dan Sova, dupa ce vor mai fi stabilite unele detalii, Corpul de Control al premierului urmand in acelasi timp sa verifice derularea contractului de la data incheierii si pana in prezent, potrivit Mediafax.
Potrivit televiziunilor de stiri, autoritatile au o problema in negocierile de reziliere, mai exact in stabilirea depagubirilor pe care statul ar urma sa le dea catre Bechtel. Dan Sova si premierul Ponta au declarat ca aceste despagubiri ar fi de ordinul milioanelor de euro, desi alte surse au vorbit de-a lungul timpului de un contract-beton a carui reziliera ar atrage despagubiri de sute de milioane de euro.

Intre timp, au trecut 10 ani de la semnarea contractului, statul a platit 1,4 miliarde de euro catre Bechtel, iar americanii au terminat complet doar 52 de kilometri de autostrada si pe jumatate alti 64 de kilometri.

Corpul de control va verifica clauzele acestui contract si de ce acest contract nu poate fi reziliat, anunta Digi24 care informeaza ca partea americana nu este de acord cu cuantumul despagubirilor.

Saptamana trecuta, premierul Victor Ponta spunea ca este vorba despre cateva milioane de euro, dar nu a avansat o cifra exact. Anterior, se avansase cifra de un miliard de euro saud e 500 de milioane de euro, sume infirmate insa, pe parcurs, de premier si de ministrul Dan Sova.

Dan Sova, ministrul delegat pentru proiectele din infrastructura, a declarat de la inceptul anului ca isi doreste rezilierea contractului cu Bechtel, insa datele anuntate pentru reziliere au fost mereu depasite, iar incetarea contractului a fost mereu amanata.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.