Sorin Rosca Stanescu: Inregistrarile de la sedintele PNL si USL, atacuri la siguranta nationala

Sorin Rosca Stanescu: Inregistrarile de la sedintele PNL si USL, atacuri la siguranta nationala

by May 22, 2013 0 comments

imixtiunea-senatului-in-infaptuirea-justitiei-prin-comisia-lui-sorin-rosca-stanescu[1]Senatorul liberal Sorin Rosca Stanescu sustine ca inregistrarile aparute in presa de la sedintele PNL si USL constituie atacuri la adresa sigurantei nationale, motiv pentru care ii cere sefului SRI, George Maior, sa-si faca datoria. “Sper ca declaratia mea politica de astazi (n.r. miercuri) sa nu alimenteze vreun nou scandal. Ar fi nefiresc ca ea, declaratia, sa fie interpretata ca un atac impotriva directorului SRI. Sau, Doamne fereste, ca o provocare pe agenda USL. In definitiv nu ii cer puternicului sef al celui mai puternic serviciu secret din Romania decat sa isi faca datoria pentru care este platit din bani publici. Sa raspunda unui atac impotriva sigurantei nationale’, afirma liberalul, intr-o declaratia politica citata de Agerpres.
Liberalul isi exprima convingerea ca inregistrarile discutiilor de saptamana trecuta ale staff-ului PNL si USL nu sunt “o simpla interceptare ilegala”. In context, el a spus ca daca ar fi fost vorba in acest caz de o interceptare ilegala, urmata de devoalarea ei catre opinia public, acest lucru nu ar fi reprezentat un act ostil la adresa statului, ci doar o infractiune de drept comun.

In opinia sa, respectivele interceptari reprezinta un atac la siguranta nationala.

“In primul si in primul rand, prima interceptare s-a produs in sediul unui partid politic. Fapt deosebit de grav. Acolo nu se aflau simplii liberali, ci sefi de organizatii, vicepresedinti ai partidului, ministri si, in plus, parlamentari – demnitari de prim rang ai statului roman, in frunte cu Crin Antonescu care este nu numai presedinte PNL, nu numai candidat la cea mai inalta functie in stat, nu numai copresedinte USL, ci si, prin insusi faptul ca este plasat in fruntea Senatului, el detine a doua pozitie de conducere in Romania. Nu este mai putin important faptul ca nu era o reuniune oarecare. Era un bilant al modului in care reprezentantii PNL au condus o serie de ministere, o discutie asupra strategiei lor viitoare si, nu mai putin, acolo au fost semnalate disfunctionalitati in modul de lucru al Guvernului si al USL. Toate aceste lucruri s-au aflat pe agenda staff-ului PNL intr-o perioada extrem de tensionata, taxata de primul-ministru drept criza majora a USL si, implicit, a guvernarii in aceasta alianta”, spune liberalul.

Rosca Stanescu sustine ca cea de-a doua interceptare, a staff-ului USL, se constituie intr-un atac la siguranta nationala.

“Din simplul motiv ca acolo s-au aflat opt, doar opt, dintre cei mai inalti demnitari ai statului, printre ei, evident, si primul-ministru. Nu poate fi lansata, decat de o minte tulburata, ipoteza ca acestia s-ar fi interceptat singuri, oferind presei stenograme care nu aveau cum sa nu-i puna in dificultate chiar pe participanti”, explica el.

Senatorul PNL subliniaza ca in acest caz este foarte usor sa se stabileasca cine a efectuat interceptarile.

“Daca o fi dificil pentru cel mai puternic serviciu secret al tarii sa-si faca datoria si sa stabileasca cine a efectuat interceptarile in Biroul Politic al Partidului National Liberal, invocandu-se faptul ca acolo au participat zeci de persoane, stabilirea exacta a faptelor, a celor vinovati si a intentiilor acestora in cazul intalnirii la varful USL, cu numai opt participanti, este floare la ureche pentru SRI”, afirma Rosca Stanescu.

Senatorul precizeaza ca asteapta ca SRI sa documenteze acest caz.

“‘Repet, si cred ca nimeni nu ma va contrazice, ca avem de-a face cu un atac fatis la siguranta nationala a statului, pe care SRI, principala institutie calificata in aceasta situatie, ar fi trebuit, daca nu sa il previna, in orice caz sa-l documenteze. Astept, asadar, cu sufletul la gura sa aflu cine este responsabil. Si apoi astept, la fel de interesat, sa aflu ce a stat la baza intentiei de a agita astfel viata politica a statului, de a crea instabilitate si, eventual, de a genera schimbarea paradigmei guvernamentale”, arata senatorul PNL.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.