Traian Basescu i-a retras Ordinul Virtutea Militara fostului senator, Catalin Voicu

Traian Basescu i-a retras Ordinul Virtutea Militara fostului senator, Catalin Voicu

by May 9, 2013 0 comments

basescu-604-maran-cotroceni[1]Președintele Traian Băsescu, a semnat, joi, decretul prin care se retrage Ordinul „Virtutea Militară” – în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, acordatîn 29 noiembrie 2002, fostului senator Cătălin Voicu, condamnat la închisoare. Şeful statului îşi motivează gestul cu Decizia Penală nr. 86 din 22 aprilie 2013 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.

Fostul senator Cătălin Voicu a fost condamnat definitiv, pe 22 aprilie, de instanţa supremă, la şapte ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost judecat pentru corupţie.

Totodată, instanţa a dispus majorarea pedepsei în cazul fostului judecător Florin Costiniu, de la trei la patru ani de închisoare cu suspendare, instanţa stabilind un termen de încercare de nouă ani. Omul de afaceri Marius Locic a rămas cu pedeapsa de patru ani de închisoare cu executare, dispusă în iunie 2012, de un complet de trei judecători de la instanţa supremă. În cazul lui Costel Căşuneanu, instanţa a menţinut pedeapsa de patru ani de închisoare cu suspendare, dar a majorat termenul de încercare la nouă ani.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.