Ultimatumul lui Ponta: Cazul Sorin Rosca Stanescu trebuie rezolvat pana luni. Este cea mai mare criza a USL

Ultimatumul lui Ponta: Cazul Sorin Rosca Stanescu trebuie rezolvat pana luni. Este cea mai mare criza a USL

by May 17, 2013 0 comments

victor-ponta-premier[1]Liderul PSD, premierul Victor Ponta, afirmă că nu este mulţumit de soluţia PNL în cazul lui Roşca Stănescu şi arată că acesta a continuat criticile la adresa PSD, generând astfel “cea mai mare criză a USL” de la formare. “Dacă nu se face nimic, nu putem merge mai departe împreună”, a spus Ponta. Întrebat, joi seara, de jurnalişti dacă este mulţumit de faptul că preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că oricine mai încalcă atât de clar protocolul USL va trebuie să se despartă de partidul din care face parte şi de USL, Ponta a răspuns negativ.

“Nu, categoric nu. Cred că e cea mai mare criză pe care o are USL de la formare şi, de altfel, domnul Roşca Stănescu, după această şedinţă, a continuat. Deci, dacă nu se face nimic, e o invitaţie pentru alţi membri PNL să continue atacul împotriva PSD şi atunci nu putem merge mai departe împreună”, a spus Ponta, citat de MEDIAFAX.

Întrebat care este atunci soluţia, premierul a precizat că aşteaptă până luni, când este programată următoarea reuniune a USL, să existe o delimitare clară a PNL de declaraţiile lui Stănescu.

“Eu aştept în continuare până luni să existe o delimitare clară, nu aşa, «Să nu mai faci !». Păi nu i-am mai spus o dată domnului Roşca Stănescu să nu mai facă ? Ce, suntem la şcoală ? Altfel, îmi pare rău, dar nu cred că putem să găsim o soluţie pozitivă”, a afirmat Ponta.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, la finalul şedinţei USL, că nu apreciază că în cazul senatorului PNL Sorin Roşca Stănescu există elementele pentru care să fie acuzat de ducerea unei campanii împotriva PSD sau a lui Victor Ponta, menţionând însă că a avut afirmaţii excesive.

Joi, Antonescu a afirmat că s-ar fi pus problema excluderii lui Sorin Roşca Stănescu din partid dacă ar fi existat numai declaraţiile violente şi inacceptabile ale acestuia împotriva lui Victor Ponta, el arătând că excluderea nu s-a discutat pentru a nu crea o confuzie.

El a adăugat că PNL dezavuează aprecierile făcute de senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu la adresa PSD sau a liderul social-democrat, el arătând că oricine mai încalcă atât de clar protocolul USL va trebuie să se despartă de partidul din care face parte şi de USL.

Potrivit lui Antonescu, Roşca Stănescu nu a fost sancţionat de BPN al PNL şi că decizia de a aplica pe viitor prevederile protocolului USL în cazurile de atacuri publice între colegi echivalează cu un avertisment.

Deputatul PNL Sorin Roşca Stănescu a răspuns, marţi, la Realitatea TV, atacurilor din partea deputatului PSD şi proprietarului unui post TV Sebastian Ghiţă, afirmând că acesta este ofiţer sub acoperire racolat chiar de generalul adjunct al SRI Gioni Popescu. La rândul său, omul de afaceri Ioan Niculae a apreciat că Ghiţă este “prea prost pentru a fi ofiţer”, fiind în realitate doar un colaborator al SRI, “un căţel care latră”.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.