Vladimir Voronin: Traian Basescu ii suna pe liderii de la Chisinau in stare de ebrietate

Vladimir Voronin: Traian Basescu ii suna pe liderii de la Chisinau in stare de ebrietate

by May 15, 2013 0 comments

 

 

MOLDOVA-VOTE-POLITICS-VORONINLiderul Partidului Comuniştilor din R.Moldova, Vladimir Voronin, a declarat pentru postul de televiziune TV7 că preşedintele român Traian Băsescu face presiuni asupra politicienilor de la Chişinău şi îi sună în stare de ebrietate.”Eu ştiu de apelurile telefonice ale lui Băsescu. Sună seara aflându-se în stare de ebrietate”, a declarat Voronin, în limba rusă, în cadrul emisiunii Politica de la TV7, relatează PRO TV Chişinău.

Întrebat despre ce vorbesc oficialii moldoveni cu preşedintele român, Voronin s-a limitat să spună că acesta “se amestecă, dictează, vine cu cerinţe”.

Întrebat apoi pe cine sună Băsescu, Voronin a răspuns: “Pe cine să sune? Pe toţi îi sună. Pe rând”. El a precizat însă că pe el nu l-a sunat.

Contactat de MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al şefului statului român, Bogdan Oprea, a spus că nu comentează declaraţia lui Voronin.

Contactat de PRO TV Chişinău, primarul capitalei moldoveneşti, Dorin Chirtoacă, a recunoscut că a discutat la telefon cu preşedintele român despre situaţia politică din R.Moldova.

“Am vorbit şi eu la telefon, săptămâna trecută, cu Băsescu despre riscurile mari, pe zece ani înainte, pe care le comportă situaţia actuală de la Chişinău pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, a declarat el.

Chirtoacă a subliniat însă că discuţia “a corespuns nivelului şi statutului instituţiei prezidenţiale, spre deosebire de replicile de cartier ale lui Vladimir Voronin” şi că preşedintele român este “mai preocupat de integrarea europeană a Republicii Moldova decât fostul preşedinte al R.Moldova (care de fapt vrea în uniunea euroasiatică), ceea ce este grav”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.