Ioan Oltean: Nu sunt de acord cu casatoriile gay. Nu vad o motivatie pertinenta pentru legalizarea acestora

Ioan Oltean: Nu sunt de acord cu casatoriile gay. Nu vad o motivatie pertinenta pentru legalizarea acestora

by June 17, 2013 0 comments

ioan_oltean_14139900[1]Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean, desemnat în Comisia de revizuire a Constituţiei, nu este de acord cu căsătoriile gay, apreciind că nu există vreo motivaţie pertinentă pentru legalizarea acestora. Ioan Oltean crede că “este o chestiune extrem de delicată”. El arată că, dacă în unele state europene se poate discuta despre “o practică, despre un obicei în privinţa aceasta, România este foarte departe de o asemenea stare de fapt şi de drept”.

“Constituţia noastră şi legislaţia noastră este foarte clară în privinţa aceasta şi cred că pentru moment ea răspunde realităţilor din România, poziţiei pe care poporul român a avut-o de-a lungul timpului, faptului că este un popor credincios în proporţie de aproape 100%. De aceea, cred că legislaţia care astăzi reglementează libertatea de exprimare, libertatea de conduită este suficient de clară pentru a permite fiecărui cetăţean să aibă o manifestare în concordanţă cu tradiţia poporului român, cu obiceiurile şi în ultimă instanţă chiar cu propriile lui sentimente şi cu propria lui gândire”, declară Oltean, la RFI România.

Ioan Oltean precizează că nu e de acord cu legalizarea căsătoriilor gay şi susţine că nu există motive pentru o eventuală legalizare a acestora: “Personal, nu, personal, nu. Cred că România în momentul acesta nu are nicio motivaţie pertinentă care să conducă spre o asemenea atitudine”.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică, la emisiunea “După 20 de ani” de la Pro TV, întrebat dacă este de acord cu căsătoriile gay, că “fiecare este liber să facă ce vrea cu viaţa lui” şi că, dacă vor să se căsătorească bărbat cu bărbat, femeie cu femeie, “este problema lor”.

Şi europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat că nu are nimic împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, estimând că se va ajunge şi în România la recunoaşterea cuplurilor gay, dar precizând că este creştin-ortodox, căsătorit, iar copiii săi sunt de asemenea căsătoriţi.

Comisia de revizuire a Constituţiei a revenit acum câteva zile asupra amendamentului votat anterior, prin care se definea în legea fundamentală căsătoria ca relaţie dintre “un bărbat şi o femeie”, respingând amendamentul şi optând pentru menţinerea articolului respectiv în formă nemodificată, adică definind căsătoria ca fiind o relaţie între “soţi”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.