Parlamentul a respins solicitarea presedintelui Basescu privind organizarea unui nou referendum

Parlamentul a respins solicitarea presedintelui Basescu privind organizarea unui nou referendum

by June 18, 2013 0 comments

MOTIUNEA DE CENZURA - PALATUL PARLAMENTULUIParlamentul a respins marti, cu 191 de voturi  impotriva, 69 de abtineri si 129 pentru, solicitarea presedintelui Traian Basescu privind organizarea unui nou referendum pe tema Legislativului unicameral şi reducerii numărului de parlamentari la maximum 300. Avizul Parlamentului este unul consultativ.  Traian Basescu a fost intrebat marti seara, cu ocazia declaratiei de presa sustinuta la Cotroceni, daca va merge marti in Parlament, si a raspuns, in gluma: “De ce? Ma suspenda?”.

Comisiile juridice reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au adoptat, luni, raport favorabil consultativ de avizare, cu observaţii, la solicitarea preşedintelui României cu privire la organizarea unui referendum naţional privind Parlamentul unicameral şi reducerea numărului total de senatori şi deputaţi la maximum 300.

Raportul de avizare a fost adoptat cu majoritate de voturi. S-au înregistrat trei voturi împotrivă şi trei abţineri.

Avizul dat de Comisiile juridice ale Senatului şi Camerei Deputaţilor este unul consultativ, dar obligatoriu să existe.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis săptămâna trecută conducerii Legislativului o scrisoare în care solicită organizarea unui referendum naţional privind trecerea la un Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari la maximum 300.

Într-o conferinţă de presă susţinută luni seara, la Palatul Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu a declarat că referendumul privind Legislativul unicameral cu 300 de parlamentari va fi declanşat după adoptarea noii legi a referendumului şi a Constituţiei revizuite de către Parlament, punctând că acest lucru se va întâmpla cu cel puţin o săptămână înaintea referendumului pentru revizuirea Legii fundamentale.

“Referendumul va fi declanşat după ce se întâmplă două lucruri: primul este legat de adoptarea noii legi a referendumului şi al doilea – adoptarea de către Parlament a Constituţiei revizuite”, a precizat Traian Băsescu.

El a mai spus că respectivul referendum va fi declanşat cel puţin cu o săptămână înaintea scrutinului popular pentru Constituţie.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<