Presedintele Senatului, Crin Antonescu va reprezenta Romania la festivitatile de aderare a Croatiei in UE

Presedintele Senatului, Crin Antonescu va reprezenta Romania la festivitatile de aderare a Croatiei in UE

by June 28, 2013 0 comments

SEDINTA COMUNA A CAMEREI DEPUTATILOR SI SENATULUIPresedintele Senatului, Crin Antonescu, va reprezenta Romania duminica seara la ceremonia organizata la Zagreb, cu prilejul aderarii Croatiei la Uniunea Europeana, incepand de la 1 iulie 2013, informeaza Senatul intr-un comunicat citat de Mediafax. “L-am delegat sa ma reprezinte. L-am rugat sa ma reprezinte si a fost de acord si ii multumesc ca a fost de acord,” a declarat Traian Basescu la Bruxelles, raspunzand unei intrebari pe aceasta tema in cadrul unei conferinte de presa.
“La ceremonia care va marca, in noaptea de 30 iunie spre 1 iulie, evenimentul istoric al aderarii, sunt invitati sa participe sefi de stat si de guvern din cele 27 de tari membre ale UE si din Balcani”, se arata in comunicat.

Antonescu s-a mai aflat in vizita oficiala in Croatia in perioada 17-18 iunie, prilej cu care a mentionat faptul ca aderarea Croatiei la UE este “un succes istoric, ce deschide o noua perspectiva tuturor statelor din Balcanii de Vest, intr-un moment destul de dificil pentru Uniunea Europeana, in care cooperarea si increderea intre parteneri sunt deosebit de importante”.

Dupa un deceniu de negocieri, Croatia devine la 1 iulie cel de-al 28-lea stat membru al U. Croatia este cea de-a doua dintre cele sase republici iugoslave care adera la UE, dupa Slovenia in 2004.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<