Pretul gazelor pentru populatie se va scumpi cu 8% de la 1 iulie

Pretul gazelor pentru populatie se va scumpi cu 8% de la 1 iulie

by June 28, 2013 0 comments

GAZE - UE - RUSIA - UCRAINAPretul gazelor pentru populatie va creste la 1 iulie cu 8% si la 1 octombrie cu 2%, iar tarifele pentru gazele livrate clientilor noncasnici vor fi majorate cu 3%, atat la 1 iulie cat si in etapa a doua, la 1 octombrie, potrivit Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), transmite Mediafax. Cresterea de 3% programata pentru 1 iulie este putin mai mica fata de cea de 5% inclusa in calendarul de eliminare treptata a preturilor pentru furnizarea reglementata a gazelor naturale, datorita evolutiilor favorabile ale pretului de import si a necesarului de import pentru acoperirea consumului, se arata intr-un comunicat al ANRE.
Modificarile programate pentru 1 iulie au fost aprobate vineri de catre Comitetul de Reglementare al ANRE.

Majorarea tarifelor la gaze va ansamblul intregului an va fi, astfel, de 10% pentru populatie (aceeasi cu cea din calendarul asumat in relatia cu FMI si UE) si de 11% in cazul clientilor noncasnici (fata de 18% in calendar).

De la inceputul anului pretul gazelor pentru clientii casnici nu a fost modificat, iar in cazul celorlalti consumatori tarifele au urcat cu 5% la 1 februarie, alta majorare de 5%, programata pentru 1 aprilie, nemaiavand loc.

Urmatoarea etapa din calendarul aprobat de Guvern este stabilita pentru 1 octombrie, cand preturile vor avansa cu 2% pentru populatie si cu 3% pentru consumatorii noncasnici.

“Pentru 1 octombrie 2013 si 1 ianuarie 2014, ANRE va avea in vedere respectarea cresterilor din Calendarul de eliminare treptata a preturilor reglementate”, se precizeaza in comunicat.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<